JEVTIĆ OSUDIO NAPAD NA SRPSKE DEČAKE

 

PRIŠTINA
 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, najoštrije osuđuje večerašnji napad na četvoricu dečaka, koji se dogodio u selu Gornje Kusce u opštini Novo Brdo.

 

„ Večerašnji napad na srpske dečake uplašio je meštane Gornjeg Kusca a izazvao je i nemir kod svih nas jer stvara utisak nedostatka bezbednosti”, rekao je Jevtić.

 

“ Ovekve inicidente moramo sprečiti i ne smemo dozvoliti da se dešavaju jer utiču ne samo na opstanak Srba na Kosovu već i na izgradnji međusobnog poverenja. Napad na decu, za koju se mi trudimo da izgradimo sigurno okruženje i sigurnu i bolju budućnost umnogome otežava naš posao. Ako želimo bolju sredinu, moramo napraviti i uslove za tako nešto, a jedan od osnovnih preduslova je sloboda kretanja i bezbedno okruženje za sve. Zahtevam od svih inistitucija koje se bave bezbednošću da ovaj slučaj odmah bude rasvetljen, a meštanima Gornjeg Kusca poručujem da imaju svu podršku ministarstva i mene lično u prevazilaženju ove situacije. Mladost je simbol opstanka, povratka kao i boljeg sutra i mi ćemo se zalagati da deca na Kosovu ni na koji način ne budu ugrožavana“, rekao je  Jevtić.​

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare