JEVTIĆ: KROZ PROJEKAT “STABILIZACIJE ZAJEDNICA II” OBEZBEĐENO 310 RADNIH MESTA

 

PRIŠTINA

 

 

U Prištini je danas organizovan poslovni sajam, povodom realizacije druge faze projekta stabilizacije zajednica koji je finasirala Kancelarije Evropske Unije na Kosovu, ministarstvo za zajedncie i povratak a sprovela ga je Međunarodna organizacija za migracije ( IOM ).

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je na sajmu rekao da je zahvalan međunarodnim partenrima, Kancelariji Evropske Unije na Kosovu i organizaciji IOM na veoma dobroj saradnji i da je uspešna realizovana faza CSP-a veoma bitna zbog toga što je obezbedđeno otvaranje značajnog broja radnih mesta.

 

„ Kroz ekonomske programe koje smo ovde implementirali uspeli smo da otvorimo nova radna mesta za one koji se na Kosovo vraćaju, ali i za one koji su na Kosovo bili sve ovo vreme a u pitanju su pripadnici nevećinskih zajedncia. Zapošljavanje i dobra ekonomska situacija tokom povratka  je veoma bitna stvar u samom procesu povratka i opstanka.

 

U ovoj fazi projekta obezbeđeno je 310 radnih mesta, dok je 284 korisnika sa punim radnim vremenom a takođe je i odobreno 84 zajedničkih projekata. Oko 90 000 je onih koji su indirektno imali korist  u ovom programu. Koliko je ovaj program bio uspešan govore i sami podaci,“ rekao je ministar Jevtić.

 

Predtsavnici Kancelarije Evropske Unije na Kosovu i Međunarodne organizacije za migracije, Tomas Njoki i Jorge Baca su rekli, da veliki broj proizvoda na poslovnom sajmu pokazuje uspešnost programa i zahvalili su se ministarstvu za zajedncie i povratak na izuzetnoj saradnji.

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je naglasio  da bez kancelarije Evropske Unije i organizacije IOM ministasrtvo individualno ne bi se samo moglo izboriti sa ovako teškim poslom i da želi da se sa ovakvom saradnjom nastavi i u buduće jer sve što je dobro ne treba menjati.

 

Porede ovog uspešnog sprovođenja druge faze CSP-a, sa Kancelarijom Evropske Unije na Kosovu ministasrtvo za zajednice i povratak uspešno sporovodi i projekat RRK 4..

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare