JEVTIĆ: INCIDENTI U KLINI NE PRESTAJU, SITUACIJA VEOMA ZABRINjAVAJUĆA

 

KLINA-PRIŠTINA

 

Ministar za zajednice Dalibor Jevtić izrazio je danas “veliku  zabrinutost” zbog nastavka napada na povratnike u Klini.

 

„Počinioci sinoćne krađe traktora porodici Magić, tačnije Milijani Magić iz Grabca kod Kline, moraju biti uhapšeni i privedeni, jer prema informacijama sa kojima raspolažemo sa terena na video nadzoru se vidi da su četiri osobe noćas u selu Grabac napadale i pljačkale povratnike, i ukrale traktor ovoj porodici”, rekao je danas Jevtić.

“ Ovde se ne radi samo o materijalnom gubitku, već i o tome da ovakve i slične situacije unose veliki strah i nemir među povratnike. Snimak sa video nadzora može da pomogne policiji, i zato tražim najhitnije hapšenje počinioca. I pored svih napora koje činimo da povratnicima obezbedimo bolje uslove života, ovakve stvari nam nikako ne idu u prilog”, dodao je on I ocenio kako je “očigledno” da se  “ovde  radi o organizovanoj kriminalnoj grupi sa jasnim ciljevima i to dodatno zabrinjava i poziva na hitnu reakciju nadležnih”, rekao je Jevtić,

U Ministrstvu za zajednice I povratak navode da iako je glavni trafo tokom ovog incidenta isključen,  kamere su uspele da snime pljačkaše.

U Klini je ovo već četvrti incident u poslednjih mesec dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare