JEVTIĆ I DJURIĆ ŠALJU PORUKE MIRA

 

VISOKI DEČANI

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić je čestitajući Božić, rekao danas u Visokim Dečanima da se ovde  nalazi recept za nacionalnu i duhovnu obnovu.

Đurić je rekao da je “ Božić vreme da se podsetimo našeg naroda na KiM i da poziva  sve one ljude koji nisu imali priliku da dođu, a takvih je mnogo, da posete svetinje na Kosovu”.

Visoki Decani Djuric i Jevtic 1

„ Svima čestitam Božić i odavde sa KiM, iz Dečana šaljemo naše molitve i našu ljubav svoj našoj pravoslavnoj braći širom sveta“,  dodao je Djurić.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je , uz božićnu čestitku,  izrazio  želju da svi oni koji su se sa Kosova raselili, sledećeg Božića, ovaj praznik proslave na svojim ognjištima i u svojim domovima, pozivajući komšije Albance da u tome pomognu.

„ I danas želimo da pošaljemo poruku mira, poruku suživota jer smatram da možemo zajedno da živimo na ovim prostorima, da u miru zajedno izgradimo bolju budućnost koja treba da bude drugačija od one koja nam je ne tako davna prošlost bila. Još jednom svima srećan Božić, da ovaj praznik proslavimo u miru i da sledeći Božić dočekamo kao što sam već rekao u većem broju, tu pre svega mislim na one koje su se raselili“, rekao je  Jevtić.

U  manastiru Visoki Dečani,Svetu arhijerejsku liturgiju služio je iguman manastira Visoki Dečani arhimandrid Sava Janjić uz sasluženje monaštva i sveštenstva.

Sinoć,na Badnje veče, Jevtić i  Đurić su ,  sa velikim brojem vernika,  prisustvovali  bogosluženju i nalaganju Badnjaka u Hramu Svetog Dimitrija u Severnoj Mitrovici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare