Jesenji raspust počinje danas

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

 Prema odluci Kriznog štaba svi učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji imaće jesenji raspust od 11. do 13. novembra, dok je prvi radni dan ponedeljak, 16. novembar 2020. godine. Inače, raspust je po Kalendaru resornog ministarstva bio predviđen samo za učenike osnovnih škola, ali sada će im se pridružiti i srednjoškolci.

Krizni štab je takvu odluku doneo na nedavno održanoj sednici zbog trenutne epidemiološke situacije.

                       Jedan od prioriteta Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u uslovima epidemije virusa Kovid 19 je bezbednost i zaštita zdravlja učenika, studenata i zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

                       Kada se radi o obrazovnim ustanovama gde spadaju pored škola i fakulteta još i vrtići, ali i studentski i učenički domovi situacija je, prema rečima nadležnih, stabilna. U osnovnim i srednjim školama ima zaražene dece ali je taj broj na nivou statističke greške u Nišavskom, Porotskom i Topličkom okrugu, kazao je nedavno načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo. On je dodao da se direktori škola striktno pridržavaju upustava o sprovođenju mera.

                     Situacija je slična i na fakultetima Univerziteta u Nišu. Prema rečima rektora profesora dr Dragana Antić nastava je organizovana onlajn, a studenti u grupama rade laboratorijske vežbe na svojim fakultetima uz primenu svih mera zaštite.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare