Jelena Spirić: Stadion sjaji dok bolnica pati

LESKOVAC

 Pred samo otvaranje stadiona koji luksuzno blješti po UEFA standardima Leskovačka bolnica, u kojoj se leči preko 200000 stanovnika, ostaje bez struje.  Dok se na stadionu nalaze agregati za VIP lože i grejače trave, bolnica ostaje bez dijagnostike i humanog tretmana pacijenata, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

 Da li je stadion prioritet kada je rekonstrukcija bolnice odložena za 3 godine? Da li je stadion prioritet, dok stanovnici Leskovca već osam godina čekaju na obećani MRI uređaj?  Zašto se sprovode uštede na osnovnim uslugama u bolnici, dok se istovremeno održava savršeno zelena trava na stadionu? Zašto pacijenti moraju čekati nedeljama na citostatike? Da li je zaista stadion prioritet kada Leskovac nema mogućnost brige o pacijentima u terminalnom stanju već se oni  premeštaju u Vlasotince?

Da li je stadion prioritet i da li stadion predstavlja život?

Godinama unazad projekti vlasti su bespotrebni i skupi dok životi građana postaju sve jeftiniji.

Stadion neće povratiti 20000 ljudi koji su napustili okrug. Stadion neće zadržati one koji žele da odu. Leskovčanima nisu potrebna svečana otvaranja stadiona, već očuvanje zdravlja i svakodnevna mogućnost da kupe barem hleb i osnovne namirnice sa svojom najnižom platom u Srbiji .

Prioriteti moraju biti u skladu sa potrebama građana a ne dečačkim snovima vođa. Građani zaslužuju bolje!, poručuje Jelena Spirić, predsednica Gradskog odbora Sranke sloboda i pravda Leskovac  (kraj) LJS/ SM  

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nikola
Nikola
9 meseca pre

Spirke,nepotrebno je da se da Gatu za bolnicu i stadion 8 milijardi dinara.Tri nove bolnice bi mogle za te pare da se naprave.Racunajuci da kvadrat ne moze da kosta vise od 100.000 dinara ispada da bi moglo da se sagradi 80.000m2 ,to je oko 40 prilicno velikih zgrada.