Jedna svetska i  balkanska i tri srpske premijere na Sajmu automobila u Nišu

NIŠ

 Auto-moto fest se vraća u Halu Čair nakon dvogodišnje pauze znog korone a kako organizatori najavljuju  od 23. do 25. septembra okupiće petnaest brendova iz sveta auto industrije. Ove godine Nišlije će imati prilike da vide jednu svetsku i jednu balkansku kao i tri srpske, ali i mnogo niških premijera, rekli su učesnici sajma na prijemu u Gradskoj kući.

                             „Svi veliki gradovi imaju Sajam automobila, tako da je veoma bitno da i naš grad ima ovako veliku manifestaciju koja privlači veliki broj posetioca. Ovo je najposećenija privredno-turistička manifestacija, a ove godine prateći svetske trendove za očuvanjem životne sredine, imaćemo mogućnost da vidimo veliki broj automobila na struju.“, kazao je direktor sajma Oliver Paunović.

                      Evropsko tržište govori da je gotovo 30 posto prodatih automobila upravo iz električnog i hibridnog programa, tako da nas i ove godine očekuje veća postavka upravo tih vozila. Svi izloženi modeli biće niške premijere.

                        „Mercedes će imati svetsku premijeru, radi se o „mercedesu“ T klase. Imaćemo i balkansku premijeru, a to će biti automobil „opel grendland“. Srpske premijere imaće automobili „ford mustang“, „citroen C5“ i „folksvagen tajgo“, dodao je Saša Đorđević, menadžer Sajma automobiča i dodao da se očekuje velika posećenost Sajmu  s obzirom na to da će na ovogodišenjem Sajmu biti izložen veliki broj atraktivnih modela.

                   Organizatori su pohvalili nameru Grada da u dogledno vreme naprave i sajamski prostor, koji je preko potreban kako bi primio veći broj izlagača.

                   „Odredili smo lokaciju za gradnju na „Loznom kalemu“ kod Niške Banje i uradili uz pomoć Evropske unije projektno-tehničku dokumentaciju. Čekamo partnera, nekoga ko je zainteresovan da sa gradom napravi taj objekat i da konačno dobijemo veliki sajamski prostor. Sajam automobila je manifestacija koja u naš grad može da okupi i do 10.000 posetioca. Verujem da ćemo u dane Sajma biti centar za sve posetioce iz regiona koji će doći da vide nove automobile, ali i da će izlagačima biti plodonosan s obzirom na to da nam je standard veći“, izjavila je Sotirovski.

                 Sotirovski  je rekla da kako se povećava broj automobila na električni pogon na našim ulicama čiju kupovinu država podstiče subvencijama, Grad će pratiti taj trend određivanjem lokacija za postavljanje punjača.

                  Radno vreme sajma bića od 10.00 do 20.00 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za organizovane posete 10 ili više ljudi, košta 200 dinara. Organizatori očekuju veću posećenost, jer su se izlagači potrudili i ukazali poverenje i u ova teška vremena kada je auto industrija u krizi i kada nemaju dovoljan broj vozila na lageru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare