Donacija Gradske opštine Crveni krst  Udruženju paraplegičara

NIŠ

Gradska opština Crveni Krst donirala je kolica Udruženju paraplegičara Nišavskog okruga. Kolica je uručio profesor dr Miroslav Milutinović, predsednik Opštine Crveni krst.

„Gradska opština Crveni Krst je prilikom planiranja budžeta posebnu pažanju posvetila osobama sa posebnim potrebama kako bi smo im život učinili kvalitetnijim. Za te potrebe izdvajamo oko 700 hiljada dinara godišnje iz budžeta. Deo novca je namenjen i  deci ratnih vojnih invalida kao  i  deci sa posebnim potrebama koji nastavu imaju u školi „Carice Jelene“. Ovoj deci pomažemo prevozom do škole što je od posebnog značaja i za njih i za njihove porodice“, kazao je progesor dr Miroslav Milutinović.

                                 Vrednost doniranih kolica je  25 hiljada dinara, kazao je Milutinović i dodao da ovo nije prvi put da Opština pomaže udruženjima osoba sa invaliditetom.

                              „Saradnju imamo  i sa košarkašima u kolicima kojima takođe pomažemo“, kazao je predsednik Opštine Crveni Krst.

                                Bratislav Kostić, predsednik Udruženja paraplegičara Nišavskog okruga, poručio je da ovo udruženje sa Opštinom ima odličnu saradnju već duži niz godina.

                                „Opština je tu bila od samog početka, od kad smo aplicirali za projekte, i uvek su imali razumevanja za nas“, rekao je Kostić.

                               Kostić je dodao da  Udruženje ima oko 50 članova i da je svaka donacija dobrodošla kada su u pitanju ortopedska pomagala, kao i da je ova donacija jako bitna.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare