„Jedinstvo“ iz Grdelice želi da bude stabilan zonaš

smart

LESKOVAC

Posle nekoliko turbulentnih godina i ozbiljnih posrtanja grdeličko Jedinstvo je opet u zoni. Mnogo godina unazad ljubitelji fudbala imali su priliku da gledaju utakmice najboljih zonaša jugoistoka Srbije, ali spletom raznoraznih okolnosti toga više nije bilo, doduše sa prekidima, možda i čitave dve decenije. Na radost mnogobrojnih navijača Jedinstva koji su izuzetno velika podrška svojim igračima od ove jeseni ponovo će sa, nažalost, ruiniranih i travom obraslim tribina, biti uz svoje fudbalere.
Vreme slavlja je prošlo, i sada mora da se puno radi kako sa igračima na planu priprema tako i otklanjanju infrastrukturnih problema. Nedavno ih je posetio i čestitao im šampionsku titulu i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović. Pod rukovodstvom trenera Brastislava Cvetkovića krenulo se sa pripremama na vreme, i sada se ekipa nalazi u završnoj fazi finalizacije načina igre i svega onoga što će biti pred igračima i rukovodstvom grdeličkog zonaša Jedinstva u zoni ,,Jug”, koja startuje sredinom avgusta, a prvi rival je ekipa Čekmina na njihovom terenu.

 • Sa pripremama počeli smo na vreme, i u prvoj fazi radili smo na opštoj fizičkoj izdržljivosti, kombinujući i rad sa loptom. Na treninzima se pojavljivalo petnaestak igrača, jer nekoliko njih je u radnom odnosu i zbog smenskog rada ne mogu uvek da budu sa nama. Mogu biti zadovoljan onim što smo do sada uradili, a momci su disciplinovani i sve radne zadatke izvršavaju bez pogovora. Uveren sam da ćemo potpuno spremni ući u novu sezonu, koja će za nas biti posebno teška, jer zonski stepen takmičenja je daleko kvalitetniji od lige u kojoj smo u poslednjih godina igrali – kaže nam na početku razgovora Bratislav Cvetković, prvi strateg novog zonaša grupe ,,Jug” Jedinstva iz Grdelice.
  Da li ste počeli sa odigravanjem kontrolnih utakmica ?
 • Naravno da jesmo. Igrali smo sa ekipom Južne pruge i Jablanice iz Medveđe, a do početka prvenstva oprobaćemo sa komšijskom ekipom Budućnosti iz Orašja i Moravom iz Leskovca. U ovim utakmicama nisu nam primarni rezultati, već želimo da svim igračima na koje računamo da pružimo priliku da iskažu svoje fudbalske vrednosti, jer fudbalski teren je jedino mesto gde se to najbolje vidi.
  Mnoge ekipe imaju manjak bonus igrače. Da li i vi imate takve probleme ?
 • Ne. Mi imamo četvoricu kvalitetnih igrača tako da mi sa tim nemamo probleme, a što je važno svi oni imaju kvalitet za zonski stepen takmičenja.

 • Da li ste dobili neka pojačanja i u kojim linijama tima su vam potrebni novi igrači ?
 • U naše redove iz Morave iz Vladičinog Hana pristupio nam je golman Miloš Đukić i Marko Stanković, iz leskovačke Sloge pristigao je Nemanja Stojanović, iz Lužnice iz Babušnice je došao Nemanja Stojanović, mladi bonus igrač iz FAP-a iz Priboj na Limu pridržio nam se Aleksandar Mitrović, a iz Češke u naše redove je došao Aleksandar Mitrović. Iz kluba su otišli Miljan Milenković u Budućnost iz Orašja i Nenad Stojiljković u Jablanicu iz Medveđe. Bilo bi dobro da dovedemo jednog špic napadača i jednog štopera čime bi smo u potpunosti kompletirali igrački fond – upoznao nas je sa igračkim kadrovskim rešenjima trener Bratislav Cvetković, koji će sedeti na klupi, jer je na školovanju za ,,B” trenersku licencu što je uslov da se može voditi ekipa zonaškog statusa.
  Dragan Jović je predsednik kluba i puno je svih ovih dana angažovan u iznalaženju svega onog što je potrebno da bi se mogle u Grdelici igrati utakmice zonašakog ranga.
 • Pre nekoliko dana bila je u obilasku našeg kluba Komisija za pregled terena FSRIS i uz određene primedbe koje moramo da otklonimo u predviđenom roku dala je dozvolu da možemo biti domaćini na svom. terenu. Inače, ja sam predsednik kluba od 2018.godine, a kada sam došao sa grupom entuzijastva i ljudi koji vole fudbal, zatekli smo klub skoro pred gašenjem. Morali smo da izmirimo lična dugovanja ranijem predsedniku Zoranu Stojanoviću ,,Kulincu” od pola miliona dinara a platili smo i struju u iznosu od 200.000 dinara – upoznaje nas sa problemima na koje je naišao Dragan Jović kada je došao na funkciju predsednika kluba.
  Koliko dobijate sredstva od Sportskog saveza grada Leskovca ?
 • Pošto smo na početku godine bili još uvek članovi Jablaničke okružne lige tako da su nam dodeljena sredstva kao i ostalim klubovima od 240.000 dinara, što je sigurno premalo za troškove jednog kluba koji je član zonskog takmičenja i gde su svi troškovi daleko veći u odnosu na dosadašnje. U svakom slučaju zahvalni smo našoj lokalnoj samoupravi na sve ono što je do sada učinila za naš klub, sa nadom da će tako biti i ubuduće.
  Koliko smo mogli da primetimo izvode se neki radovi na stadionu ?
 • Radimo u klupskim prostorijama na obezbeđivanju pravih uslova za igrače koji tamo borave kada su treninzi i igraju se utakmice. Uskoro ćemo na pravi način rešiti prilazni put od kapije stadiona do ulaska u svlačionice. Ima puno posla, a radićemo sve one poslove koji su prioritetni i uz to budemo obezbedili sredstva za izvođenje tih radova.
  Gde vidite Jedinstvo ove godine kada je plasman u pitanju ‘?
 • Naša nadanja su da ćemo biti negde u sredini tabele, a možda i koje mesto više. Mislimo da su naša očekivanja realna, a već za sledeću sezonu u klubu razmišljamo da krenemo i na nešto više, a to je promena ranga takmičenja i prelazak u društvo srpskoligaških ekipa,,Istoka” – optimistički gleda u budućnost Jedinstv a iz Grdelice, predsednik Dragan Jović.
smart


Uprava kluba
SLOŽNA DRUŽINA
Pored Dragana Jovića, koji sedi u predsedničkoj fotelji Upravni odbor broji devet članova. koji se svojski trude da stvore optimalne uslove za rad i postojanje kluba.

 • Želim posebno da istaknem angažovanje tim menadžera Perice Gavrilovića koji se izuzetno angažuje trudi i uspeva da obezbedi klubu neophodnu pomoć, a tu je i predsednik skupštine Dragan Marković, čiji je doprinos klubu nemerljiv, dok administrativne poslove na pravi način i uz poštovanje svih propisa obavlja Zoran Jović. Naravo da i ostali članovi Upravnog odbora rade puno na osnaživanju kluba u svim njegovim segmentima – kaže Dragan Jović, prvi čovek grdeličkog zonaša.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare