JEDINSTVENA SRPSKA LISTA U PREŠEVU

PREŠEVO

Srbi će u Preševu na lokalnim izborima učestvovati  sa maksimalno dve izborne liste.

Najveći broj stranaka koje deluju medju Srbima u ovoj opštini potpisao je sporazum o zajedničkom učešću sa listom koja nosi naziv „Jedinstvena srpska lista-Srbija pobedjuje“.

Lista je već predata Opštinskoj izbornoj komisiji a na njoj de trinaest kandidata za odbornike.

Na ovoj listi svoje kandidate imaju SNS, čiji je i nosilac liste, SPS, Pokret socijalista, SRS,  Nova Srbija i Jedinstvena Srbija dok DSS nema svog kandidata ali je podržao listu.

Na listi nema kandidata Partije ujedinjenih penzionera Srbije  koji se nisu složili sa usvojenim zajedničkim principima pa će, možda, podneti svoju listu.

Potpredsednik  Opštinskog odbora SPS   Predrag Stošić kaže za JUGpress da je realno očekivati da Srbi ovog puta predju cenzus i imaju dva odbornika u Skupštini opštine Preševo.

On je dodao da je u Preševu oko 1.700 birača  iz srpske zajednice , da na izbore obično izadje do 1200 njih a da je procena da bi za ulazak u lokalnu skupštinu  Jedinstvenoj srpskoj listi bilo dovoljno 900 glasova.

Srbi na predhodna dva lokalna izbora nisu imali nijednog predstavnika u Skupštini opštine Preševo zbog velikog broja  izbornih listi, sa kojima su učestvovali na izborima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare