Jedanaesti protesti u Vranju

VRANJE 

Oni najuporniji i željni promena i večeras su se okupili na starom mestu, gradskom šetalištu u Vranju, da pokazu nezadovoljstvo zbog postojećeg stanja u društvu i zatraže smenu vlasti.

Demonstrantima se najpre obratio član Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri Dragan Dželetović.

On je govorio o svom nastupu u vranjskom pozorištu 2011. godine i zapitao da li je moguće da zgrada pozorišta koja je stradala u požaru pre nekoliko godina još uvek nije završena i ne zna se kada će.

Za najvećeg glumca je proglasio predsednika Republike i podsetio na njegove reči da „ako ne rešimo pitanje Kosova da ćemo za 40 godina da branimo Vranje. A ja mu poručujem da ako ostanu na vlasti da ćemo za 40 godina da branimo čitavu Srbiju jer ona nema budućnost za poltronima, preletačima, kupljenim diplomama, dezerterima“.

Važno je da se dogovorimo šta nam je činiti kada ova vlast padne. A ona će da padne da li za 10, 15 dana ili kasnije.

„A kada padne ta nova vlast ne sme da propusti da sprovede lustricaju da sa političke scene, iz javne uprave, skloni poltrone i preletače, jer sa njima Vranje, jug Srbije i Srbija nemaju budućnost. Nova vlast mora da ima strah da će u Vranju da se skupi pet hiljada  ili 100 hiljada ljudi u Beogradu i da izađe na ulicu i da se suprostavi štetočinskim vlastima“, rekao je Dželetović .

Mi nemmo takvu društvenu svest u ovom trenutku, ali moramo da je stvorimo, nastavio je on.

„Moramo u našem društvu da stvorimo mehanizam da najbolji idu napred, a da poltroni, paraziti i politikanti budu sklonjeni u stranu. Danas u našem društvu dominira najgori društveni talog koji se popeo na vrh i to ne smemo nikada više da dozvolimo“.

Ono bez čega  se ne može je sloboda medija i to je smisao naših okupljanja, rekao je Dželetović večera su Vranju.

„Da može da se čuje drugačije mišljenje, da se čuje debata, zdrav razum, jer za ovih sedam godina su nam sve to oduzeli i danas imamo kič, šund i smeće, sve ono što nas degradira i što nas vraća decenijama unazad. Oni žele da svako ko misli pozitivno ode iz zemlje, a oni ostanu da vladaju koliko hoće. Vi ste nada za Vranje i čitavu Srbiju“.

„Najstariji brat mog dede je bio solunski ratnik. Došao je iz Amerike i kao dobrovoljac učestvovao u Prvom svetskom ratu i oslobodio Srbiju. Pa da li naša generacija ima pravo da kaže šta će biti sa Vranjem, šta će biti sa Srbijom, šta će biti sa srpskim narodom, nemamo pravo na to“.

Zahvalio se što su jedanaesti put ovde i što ne odustaju, što veruju u promene.

I poručio je da se 13. aprila vide u Beogradu da pokažu da nije gotovo i da ovaj režim mora da sluša narod.

Obraćajući se demonstrantima narodni poslanik Demokratske stranke Dejan Nikolić je rekao da kad se kao student devedesetih godina borio za svoja prva, da je mislio da to više neće doživeti. Nažalost 20 godina kasnije doživeli je isto.

On je pozvao građane da se izbore za slobodu, za normalan život za neke buduće generacije.
Osvrnuo se na državnu kampanju „Budućnost Srbije“.

„U nju samo oni veruju. Nema budućnosti Srbije dokle god vas ucenjuju, mobinguju na radnom mestu samo zato što ste ustali u odbranu sopstvenog dostojanstva. Nema normalne Srbije dokle god vam sole pamet o boljem životu u trenutku dok radnici jedva preživljavaju, dokle god mladi moraju da prođu probni rad u SNS,  dokle god je vlast jednima majka, a drugima, koji razmišljaju svojom glavom, maćeha, gurajući ih u zagrljaj Austriji, Nemačkoj, Americi, Kanadi. To nije normalno jer je Vranje i njihov grad, jer je Srbija i njihova država“, rekao je Nikolić.

Nema normalne budućnosti u državi u kojoj su laž, bahatost, neznanje, prevara osnovni stubovi bilo koje vlasti.

„Gde ima ovoliko laži nema društva, gde ima ovoliko bahatosti nema ljudi. Tamo gde nema pravde ima slobodnih ljudi, ima trgova. Tamo gde ne funkcionišu prave institucije ulica to postaje“, kazao je Nikolić.

Na kraju je pozvao sve one koji su ostali kod kuće jer su zastrašeni da dođu, da se pridruže i da ih 13. aprila u Beogrdu bude u što većem broju. Učesnici jedanaestog protesta prošetali su ulicama grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare