Jedanaesti Medjunarodni festival folklora trećeg doba

LESKOVAC

U velikoj sali Udruženja penzionera održana je manifestacija „Međunarodni festival folklora trećeg doba“. Ova, jedanaesta po redu, smotra folklora započeta je, po tradiciji, velikim kolom svih učesnika ispred zgrade Leskovačkog kulturnog centra, čemu je usledio defile ulicama Leskovca. Organizator Udruženje penzionera, odnosno Folklorna sekcija „Sava Čokot“, se i ove godine potrudio da ugosti prijatelje iz udruženja penzionera Pernika (Bugarska), Kavadaraca i Kočana (Severna Makedonija), te Subotice, Šapca, Valjeva, Mladenovca, Smederevske Palanke, Kragujevca, Niša, Vranja, Knjaževca, Zaječara, Doljevca i Negotina.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović otvarajući festival rekao je za njega da je promocija radosti, vitalnosti, energije i velikog elana trećeg doba.

„Važno je shvatiti da starost i godine nisu bauk i da ih se ne treba bojati. Svi današnji učesnici su primer kako starost može biti vesela i lepa, a da je svaka bora i iskustvo neizmerno bogatstvo. Vi dajete primer mladima kako treba živeti, družiti se, razmenjivati iskustva i stvarati nova prijateljstva. Naše društvo su gradaili i stvarali naši penzioneri i oni su naši najzaslužniji građani, a naša obaveza je da nastavimo njihovim putem, kako bi obezbedili bolju budućnost za sve nas.“

Gradaonačelnik Cvetanović je pohvalio leskovačko Udruženje penzionera rekavši da je po svim merilima i pravilima jedno od najdominantnijih i najboljih i obećao im najmanje deset miliona dinara iz budžeta grada za aktivnosti u 2020. godini.

Predsednik Udruženja penzionera Bratislav Zdravković pozdravljajući okupljene poželeo im je dug i zdrav život, da penzije budu redovne i da uživaju u trećem dobu.

„Ovaj naš festival, koji je jedinstven u Srbiji, mi održavamo već 11 godina. To ćemo raditi i dalje, a planiramo da to bude čak i na niovu Saveza penzionera Srbije.“

Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije, potvrdio je činjenicu da među 169 opštinskih i gradskih udruženja u Srbiji leskovačko udruženje po aktivnostima spada u sam vrh.

„Ono je to zaslužilo svojim radom, svojim sadržajima rada, a sam Festival folklora je postao i brend ovoga grada, ali i organizacije Saveza penzionera Srbije.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare