Jedanaesta Školska olimpijada za četiri godine u Pirotu

VRANJE

 

Spuštanjem olimpijske zastave u Vranju je zvanično zatvorena Deseta školska olimpijada.

 

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić zahvalo se svima koji su pomogli da se ova najveća sportska manifestacija u Srbiji održi bez ikakvih problema.

„Vranje je od 9.do 15. maja bio centar sporta, mladosti ali i budućih šampiona“, rekao je Antić.

On je olimpijsku zastavu predao gradonačelniku Pirota Vladanu Vasiću čiji će grad za četiri godine biti domaćin Jedanaeste školske olimpijade.

Ovogodišnja manifestacija je okupila 6.500 učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji koji su se takmičili u 15 discipina u četiri kategorije. Osim Vranja učesnike najmasovnijih sportskih igara u zemlji u ovoj godini ugostili su i Bujanovac, Vladičin Han i Niš.

Školsku olimpijadu organizovali su Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije i grad Vranje uz podršku Evropske unije. Značajan doprinos uspehu ove manifestacije dao je i veliki broj volontera.

U pripremu školskih objekata i sportskih terena grad Vranje je uložio 11,5 miliona dinara.

Za učesnike 10. Školske olimpijade brojni sponzori su obezebedili prigodne nagrade. Tako će Fakultet za inženjerijski menadžment stipendirati dva najbolja takmičara, a Kompanija „Frikom“ školama i sportskim klubovima poklonila je 2.000 košarkaških, odbojkaških i fudbalskih lopti.

Vranje Olimpijada 4 Vranje Olimpijada 2 Vranje olimpijada 1 Vranje Olimpijada 5

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare