Jedan od prioriteta države zapošljavanje Roma

VRANJE

U Vranju će biti realizovan projekat „Posao za Rome – Napredak za Vranje“.

U okviru projekta pokrenuta je inicijativa o zapošljavanju romskog stanovništva u jedinicama lokalne samouprave.

Tim povodom državni sekretar Stevan Gligorin razgovarao je sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem i njegovim saradnicima, gradskim većnicima Danijelom Milosavljević, Dejanom Ivanovićem i Bojanom Kostićem.

Preduzeti su prvi koraci u realizaciji pomenutog projekta. Sastavljena je lista deficitarnih zanimanja i poslodavaca koji imaju potrebu za radnom snagom, kao i koji su to kriterijumi koje kandidati treba da zadovolje da bi mogli da obavljaju te poslove.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci u realizaciji projekta, kao i koje su obaveze lokalne samouprave, a koje resornog ministarstva i samog državnog sekretara.

Gligorin je istakao da je uz Vranje još devet lokalnih samouprava obuhvaćeno ovim programom, te da će pripadnici romske nacionalne manjine biti zahvalni što će im se pružiti šansa za zapošljenje.

Grad Vranje je i do sada kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje kontinuirano radio na ekonomskom i socijalnom osnaživanju romske nacionalne manjine.

„Ovaj program i inicijativa predsednika Republike Srbije od velikog su značaja za socijalno ugrožene pripadnike romske nacionalne manjine, tim pre jer pruža mogućnost kvalifikacija i dokfalifikacija kandidata. Takođe, za sve koji su vredni i spremni da se usavršavaju predstavljaće zagarantovan posao na duži vremenski period“, rekao je Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare