Javni čas na Besnoj Kobili

VRANJE

Za učenike Ekonomsko-trgovinske škole Turistička organizacija Vranje, u Planinarskom domu na Besnoj Kobili, je organizovala javni čas.

O aktivnostima, budućim planovima i projektima Turističke organizacije govorio je direktor, Saša Ivanov.

„Ova planina koja je od Vranja udaljena 40 kilometara ima mnogo potencijala za razvoj turizma. Da bi bili iskorišćeni na pravi način neophodno je da se ulože dodatna sredstava. Kako  bi ova planinska lepotica na jugu Srbije postala atraktivna za turiste potrebno je da se posebna pažnja posveti uređenju skijaških staza“, rekao je Ivanov.

Gradski većnik za turizam, Mića Mladenović je pohvalio ovaj potez Turističke organizacije ukazavši na važnost promovisanja ove planine.

„Ulaganje u obrazovanje kadrova je veoma važno i obaveza je lokalne samouprave da podrži učenike, kojima je turizam buduće zanimanje“, rekao je većnik.

U okviru javnog časa su govorile i Izabela Savić i Jelica Stevanović iz Turističke organizacije, koje su istakle značaj organizovanja ovakvih skupova.

Besna Kobila, čiji  se najviši vrh nalazi na 1.923 metara nadmorske visine i sa njega mogu da se vide Kopaonik, Šara, kao i planina Rila u Bugarskoj, još uvek predstavlja nedirnutu oazu prirode koja pruža mogucnosti za bavljenje zimskim sportovima, izlete i rekreaciju u zdravoj sredini, vožnju biciklom ili džipovima po prelepim stazama. Pruža i odlicne uslove za lov, jer je bogata primercima divlje svinje, lisice, vuka.

Na ovom skupu promociju Ekonomsko-trgovinske škole priredile su sami učenici i profesorka, Brigita Trajković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare