JAVNA RASPRAVA POVODOM PROGRAMA RAZVOJA LESKOVCA

LESKOVAC

 

Agencija za lokalni ekonomski razvoj (ALER) nosilac je aktivnosti na izradi Programa razvoja grada Leskovca sa Akcionom planom od 2015. do 2020. godine, koji je realizovan u okviru Ekčeindž 4 programa.

Ovaj strateški dokument  finansira se sredstvima EU, sprovodi ga Stalna konferecnija gradova i opština, a realizuje se uz pomoć delegacije evropske komisije Republike Srbije.

“Grad Leskovac je jedan od 20 gradova koji je dobio ekspertsku pomoć Stalne konferencije gradova i opština u toku prošle godine za izradu ovog važnog strateškog dokumenta. Koordinator na izradi projekta Akcioni plan od 2015. do 2020. godine je ALER, a u izradi je učestovalo, od pozvanih 80,  preko 50 različitih insitucija, gradskih uprava, javnih i javno komualnih preduzeća, organizacija civilnog društva, privrednika, preduzetnika itd. Ove insitutcije i preduzeća bili su podeljeni u pet grupa prema strateškim oblastima, a te oblasti su: urbanizacija, privreda i ekonomija, društene delatnosti, zaštita životne sredine, budžet i finansije” , rekao je direktor ALER-a Bojan Tojaga na javnoj raspravi o ovom dokumentu, održanoj danas  u sali Skupštine grada.

 

Leskovca javna rasprava

“Nadam se da će nakon javne rasprave, kada ovaj strateški dokument veoma važan za naš grad dođe na skupštinsko zasedanje, biti pozitivno ocenjen, kao i da će on da da smernice razvoja grada u narednih šest godina u pet strateških oblasti koje sam naveo” , dodao je  Tojaga.

Posednja strategija koja je rađena pre ove bila  je Strategija održivog razvoja od 2010. do 2019. godine, sa Akcionim planom od 2010. do 2015, po proporuci eksperata iz Stalne konferencije gradova i opština.

Iskustvo je pokazalo da je posle pete godine realizacija programa značajno manja i pada na jednocifreni broj.

Ipak, Program razvoja od 2009. do 2013. godine bio relizovan sa 61 posto, rečeno je danas

Kompletan tekst u štampanom izdanju leksovačkog nedeljnika Nova Naša reč.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare