Javna rasprava o Nacrtu lokalnog akcionog plana za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja krajem aprila

VRANJE

Na 13. sednici Gradskog veća Grada Vranja usvojen je Tekst javnog poziva za učešće u javnoj raspravi za Lokalni akcioni plan za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja na teritoriji Grada Vranja za period 2024-2026. godine koji će biti objavljen na sajtu Grada od 4. aprila do 18. aprila. Svi zainteresovani mogu podneti svoje predloge i sugestije na Nacrt lokalnog akcionog plana za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja lično u pisarnici Gradske uprave (ul. Kralja Milana 1) ili putem mejla koji će biti naznačen u javnom pozivu. Javna rasprava održaće se 22. aprila u sali Načelstva, saopštili su iz Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Na sednici prihvaćeni su i Predlog Rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja, Predlog Rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora  manifestacije ,,Vranjsko sportsko leto 2024“ i Predlog o prodaji proizvoda povodom obeležavanja uskršnjih praznika.

U skladu sa ovim predlogom prodaja se dozvoljava na trotoaru ispred zgrade Telekoma (stara Pošta), u periodu od 22.04.2024. do 05.05.2024. godine, po ceni od 122 dinara po metru kvadratnom. Prodaja tekstilne robe i ostale robe široke potrošnje nije dozvoljena.

Usvojen je i Nacrt Odluke o izmeni i dopuni odluke o utvrđivanju naziva ulica, trgova i zaseoka na teritoriji grada Vranja, saopštili su iz Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Članovi Gradskog veća prihvatili su Izveštaj o radu za 2023. i Program rada za 2024. godinu Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja. Takođe, usvojeni su Lokalni operativni plan odbrane od poplava za vode drugog reda u 2024. godini i Predlog rešenja o imenovanju Komisije za dodelu sredstava za finansiranje projekata iz oblasti kulture, po konkursu za finansiranje projekata iz oblasti kulture, sredstvima iz budžeta grada Vranja za 2024. godinu.

Takođe, usvojena je Odluka o oslobađanju troškova održavanja grobnih mesta za pale borce. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare