Janković: Vučić će biti poražen u drugom krugu

VRANJE

Predsednički kandidat Saša Janklović, u petak, na trgu Staniše Stošića u Vranju, je održao predizborni skup pred oko hiljadu građana i pozvao ih da 2. aprila izađu na birališta u što većem broju. On je ocenio da će Vučić biti poražen u drugom krugu.

Obraćajući se okupljenima, Janković je rekao da je prvi put u Vranje došao davne 1984. godine da bi učestvovao na Republičkom takmičenju iz engleskog jezika i da je zapamtio da je to grad umetnosti, dobrih i nasmejanih ljudi, da je to grad Bore Stankovića.

„Danas je drugačije. Dočekale su me ne Borine, već slike Aleksandra Vučića, na svakoj banderi, na svakom mostu. I zapitao sam se da li je Vučić bolji od Bore. Ovo više nije vreme za fotelje, već vreme da se izađe na ulicu. Prosečna plata u Pčinjskom okrugu 29.497 dinara. I taj ko ima ovu prosečnu platu treba da razmišlja da li će ga otpustiti ako nije član stranke, ako nije prikupio dvadeset sigurnih glasova i upitao da li im je dobro“.

Građane je pozdravio sa stegnutom pesnicom, jer kako je rekao „vreme je da i to pokažemo“.


„Jedno sam siguran, a to je da Vučić ne zna šta je država. Da zna on bi stajao ponizno pred svima nama zbog svih obećanja koje je dao, zbog svih fabrika čipova, zbog svih vozova koji idu 300 kilometara na sat, zbog svih navodnih radnih mesta, zbog toga što mu je neprijatno koliko nam dobro ide. Neka pogleda u nas. Neka pogleda napuštena sela, zatvorene fabrike, neka pogleda  kako su nastavnici postali socijalni slučajevi. Da ima stida bilo bi ga sramota kako nam ide“, kazao je Janković.

On je rekao da zna šta je država zato što se sve vreme svoje karijere bavi državom i da je za njeno funkcionisanje potrebno samo da svako radi svoj posao.

„Znam da nam ništa ne fali i da imamo dobre i čestite ljude. Vreme je da više ne popuštamo, da stanemo i kažemo, dalje nećeš moći, da ne bi jedina fabrika koja u Srbiji radi bila fabrika za izradu kamena temeljaca. Dok temelji naših života bivaju porušeni, kao one noći u Savamali, moramo da kažemo dosta, da ispravimo kičmu i kažemo nema ko drugi jer ovo je naša zemlja“, kazao je Janković.

On je rekao da na njegove predizborne skupove ne dolaze ljudi koji su besplatno dovezeni autobusima iz drugih mesta.

„Nisam došao sa vrećama novca da delim 1.000 do 2.000 dinara za glas,  da kupujem glasove. Nisam došao sa naoružanim kriminalcima da vam uterujem strah u kosti. Imamo ono što nam treba, imamo naš glas i to je sve što nam je dovoljno. Iskoristitimo ovo proleće, da ponovo od podanika postanemo ljudi“, kazao je Janković.

Podršku Jankoviću dala je profesor Srbijanka Turajlić koja je rekla da Srbiju uništava bahatost, samovolja i bezakonje. Mi Saši Jankoviću dugujemo zahvalnost što nije pobegao iz zemlje poput mnogih drugih, već pokušava da od Srbije napravi pravnu državu.

„On je kandidat koji se bori za pravnu državu, nezavisno sudstvo, za sudije koji će da sude po zakonu, za tužioce koji će da pokreću istragu kada je za to vreme, a ne kad im naredi Aleksandar Vučić. Za policiju koja će da reaguje kada im je potrebna, za poslove koje će dobijati naša deca zato što su stručna, a ne zato što imaju partijsku knjižicu. Mi smo ti koji treba da stvorimo pravnu državu, a Saša Janković je samo jedan od nas, jedan koji će nas dovesti do pobede“, rekla je Turajlić.

Košarkaški trener Dušan Ivković rekao je da u Vranju ne vidi nijedan autobus i da su svi prisutni tu svojevoljno, ne za dnevnice i sendvič, već da povrate državu i da žive u jednoj boljoj i ravnopravnoj zemlji.

„Naš prvi korak, koji je i mene motivisao je taj, da imamo za koga da glasamo. Da imamo poštenog, obrazovanog čoveka koji će da štiti nas građane, koji će da radi za nas, a ne predsednika i premijera koji će da nas kontroliše. Zato 2. aprila moramo svi da izađemo na izbore i podržimo jednog, jedinstvenog i najboljeg Sašu Jankovića“,  rekao je Ivković.

Na Skupu su govorili i nekadašnja novinarka Biljana Lukić i novinar Srđan Škoro.

 

Jankovića su u centru Vranja osim građana dočekali visoki funkcioneri Demokratske stranke iz Beograda, na čelu sa predsednikom Draganom Šutanovcem.

Uz bubnjeve i pištaljke oni su se prošetali pešačkom zonom do trga gde je održan miting. Nakon njegovog završetka razgovarao je sa građanima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare