Izvršni odbor FSRIS traži proširenje lige

LESKOVAC

Na 17. sednici Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije usvojen je predlog da se od nadležnog fudbalskog organa FS Srbije zatraži dozvola za proširenjem Srpske lige ,,Istok”. Umesto dosadašnjih 16 klubova od nastupajućeg prvenstva 2018/2019.godina srpskoligaški ,,Istok” imao bi 18 klubova. Očekivanja su da će ovaj predlog nadležni organ FS Srbije prihvatiti, što bi ispadanja spasilo ekipe Moravca Orion iz Mrštana i Trstenika iz istoimenog grada. Pored srpskoligaša iz Mrštana od klubova iz Jablaničkog okruge ispadanja bi se, iz zone ,,Jug” spasila i ekipa Jablanice iz Medveđe.
Na sednici je, takođe, doneta odluka da sve tri zone ,,Jug”, ,,Zapad” i ,,Istok”, a koje su pod jurisdikcijom FSRIS umesto 16 klubova od ove jeseni imaju dva kluba više u takmičenju. Od prvenstvene sezone 2019/2020 FSRIS pored već postojećih tri zona biće formirana i četvrta zona,,Centar” sa po 14 ili 16 klubova, što bi se znalo, tek, po izjašnjavanju samih klubova.


– Cilj povećanja broja zona je isključivo u interesu uštede finansijskih sredstava klubovima, jer razdaljina između pojedinih gradova gde bitišu neki klubovi isuviše je velika tako da ovim želimo da zonski stepen učinimo praktičnijim a uz to i povoljnijim kada su troškovi klubova u pitanju – informiše nas Ivan Hadži Đorđević, generalni sekretar FSRIS.
Na samoj sednici usvojeni su svi izveštaji iz predhodne prvenstvene sezone, a doneta je odluka da svi klubovi koji nisu izmirili dugovanja i potraživanja prema službenim licima budu suspendovani od 1.avgusta tekuće godine.
Ivan Nikolić iz Leskovca svoj posao disciplinskog sudije u prethodnoj sezoni obavljao je na na pravi način i zadovoljstvo svih, pa mu je Izvršni odbor poklonio poverenje prvog disciplinca fudbalskog ,,Istoka” i za narednu sezonu.
Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare