IZREČENA PRESUDA BIVŠEM GRADONAČELNIKU LESKOVCA

LESKOVAC

Viši sud u Leskovcu dosudio je bivšem gradonačelniku  Leskovca Slobodanu Kociću godinu dana zatvora koju bi, po pravosnažnosti presude i odbijanju  vremena koje je proveo u pritvoru , trebao da provede u lućnom pritvoru.

Bivšoj direktorki Direkcije za urbanizam i izgardnju grada Leskovca  Dragani Stošić dosudjena je kazna zatvora u trajanju od godinu i devet meseci  i novčana kazna od 60.000 dinara a vlasniku privatnog preduzeća Produkt Pečenjevce Radetu Jovanoviću kazna zatvora od četiri meseca koju će, po pravosnažnosti presude, provesti u kućnom pritvoru i novčanu kaznu od 40.000 dinara, zbog gradjenja bez gradjevinske dozvole.

Kocić i Stošićeva su osudjeni zbog produženog krivičnog  dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu a Jovanović zbog gradjenja bez gradjevinske dozvole.

Njima je izrečena i mera bezbednosne zabrane  vršenja poziva vezanih za raspolaganje tudjom imovinom.

Ostali optuženi u ovom postupku , Aleksandar Čogurić, vlasnik firme “Enegrosistem Čogurić“, Kostadin Mitkov iz Niša I nadzorni organi iz leskovačke Direkcije za urbanizam Dragan Marjanović, Ljiljana Mihajlović I Ivan Djokić su oslobodjeni zbog nedostatka dokaza, rekao je sudija Višeg suda u Leskovcu  Dejan Stamenković  na današnjem čitanju presude.

 

 

Bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić (DS) I još pet osoba iz ovog slučaja uhapšeni su 28.3.2013 a MUP Srbije je tada saopštio da su uhapšeni “zbog sumnje da su “ zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist od oko 74 miliona dinara”.

 

Kocić je u pritvoru proveo pet meseci.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ubiosigutu
Ubiosigutu
8 godine pre

Dobio je šta je tražio.

Sef kabinetaï
Sef kabinetaï
8 godine pre

Kao mesko danas, takav je bio i bojta: jak, silan, ohol, svi su morali bespogovorno da slusaju, ko mu prigovori napolje iz stranke, s posla, iz grada. Kad prodje vreme vlasti, dodje vreme istine. Mesko ce proci isto kao i Bojta, ostavljen od svih, sa optuzbama, presudama, zatvorima.
Svako dobije sta zasluzuje.
Mada neki iz DS izdaju knjige, drze kafice, drze apoteke, ali i njih ce stici, nisu sve istrage zavrsene. Sve su dobili od Bojte ali se sad kriju od njega.
Mesko, razmisljaj o tome.

miki
miki
8 godine pre
Odgovori  Sef kabinetaï

Mesko je svestan da su ga okružile ulizice, iz svih stranaka, da su njegovi drčni, još, pa još i nikad im nije dosta, da na prste jedne ruke može da izbroji ljude koji bi išta učinili za njega, a da za uzvrat ne traže ništa. Svi oće posao, skrivanje predmeta po sudovima, zaštitu, kupljene diplome i unapredjenja, platu bez posla ili leba bez motike ko većnici, ko poslanici, oće da su u kabinet bez padeži, oće i platu budžeta i privatni biznis, da im tezge budu gradska radna mesta, oće priviegije, da se koriste svim onim što politika nudi. Zna Mesko sve to. Zato ih po duši tera, ne ceni ih, pročitao prodane duše.