Izmene i dopune plana javnih nabavki

LESKOVAC

Na današnjoj,35. sednici Gradskog veća, usvojene su izmene i dopune nekoliko gradskih odluka.
Razloge zbog koji je potrebno usvojiti izmene i dopune plana javnih nabavki obrazložio je šef odeljenja koje se bavi time Zoran Novaković.
Odeljenje za finansije zatražilo je nabavku usluge „održavanje softvera za knjigovodstveni program“, čija je procenjena vrednost 300.000 dinara.
Odeljenje za komunalno stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu obratilo se takođe Odeljenju za javne nabavke, sa zahtevom nabavke usluge „izrada projetno-tehničjke dokumentacije za rekonstrukciju postojećeg objekta nekadašnjeg Jugekspresa“, čija je procenjena vrednost 3 miliona dinara, od čega je Ministarstvo privrede obezbedilo miliona 638 hiljada dinara, a ostatak od milion 362 hiljade biće obezbeđen iz bužeta grada.

Treća nabavka koja je uslovila potrebu za promenom plana javnih nabavki odnosi se na nabavku „dodatnih radova na rekonstrukciji zgrade „Sinetetika“ – treća faza“, čija je procenjena vrednost 6 miliona 040 hiljada dinara. Zahtev je takođe podnelo Odeljenje za komunalno stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu.
Do izmena i dopuna odluke o Fondu za zaštitu životne sredine došlo je u cilju njenog usaglašavanja sa novom Odlukom o Gradskoj upravi grada Leskovca , kao i sa izmenama u Zakonu o zaštiti životne sredine i Zakonu o budžetskom sistemu.
Lidija Bosiljčić objasnila je da se pored izmena tehničke prirode vrše i druge izmene, tako da je u nadležnosti predsednika budžetskog fonda dodata nadležnost da Gradskom veću dostavlja predloge projekata za finansiranje i sufinasiranje čiji su nosioci prava lica, ali sa obrazloženim predlogom odluke komisije za izbor projekata.
Gradsko veće aktom utvrđuje uslove koje mora da ispunjavaju korisnici sredstava budžetskog fonda.
Do izmena je došlo i u članu koji govori o tome gde se koriste sredstva budžetskog fonda, koje su usaglašene sa zakonskim definicijama rada Zelenog fonda.
Dodat je član koji kaže da se o realizaciji Odluke Fonda za zaštitu životne sredine stara Odeljnje za zaštitu životne sredine i Odeljenje za finansije.
Suština izmene i dopune Odluke o socijalnoj zaštiti, usvojene na ovoj sednici, je uvođenje usluge „lični pratilac deteta“.
Izmenama je bliže određena suština ove usluge i predviđeno je da će, nakon usvajanja odluke od strane Gradskog veća, Odeljenje za društvene delatnosti sačiniti pravilnik kojim će biti bliže regulisani uslovi, način i postupak ostvarivanje prava na ovu uslugu. Bratislav Nešić iz Odeljenja za društvene delatnosti i loklani razvoj objasnio je razloge donošenja ovakve odluke. Uvođenje usluge „lični pratilac deteta“ odnosi se na decu sa smetnjama u razvoju kojoj je potreban lični pratilac u cilju nesmetanog uključivanja u redovni obrazovni sistem. Odluka se donosi po preporuci zaštitnika građana, rečeno je na sednici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare