Izložba uskršnjih jaja i likovnih radova

 

LESKOVAC

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku „Vaskrsu“ Centar za ekonomiku domaćinstva je i ove godine tradicionalno priredio ižložbu uskršnjih jaja i likovnih radova na temu „Vaskrs“ za učenike osnovnih škola i decu predškolske ustanove.

Takmičenje se odvijalo u dve kategorije za decu predškolskih grupa i vrtića u ukrašavanju jaja i za učenike osnovnih škola gde su niži razredi (I-IV razreda) pokazali kreativnost u farbanju jaja, a viši razredi (V-VIII razred) su viđenje Uskrsa prikazali kroz likovne radove.

 

U kategoriji predškolskih grupa najbolje je ona pri OŠ „Vasa Pelagić“ iz Leskovca sa vaspitačicom Slađanom Stanojević, a u kategoriji vrtića Dečji vrtić  „1001 Radost“ – starija grupa sa vaspitačicama Vesnom Đorđević i Aleksandrom Ilić.

U kategoriji škola za ukrašavanje jaja nagradu je odnela OŠ „Petar Tasić“, a za najbolji likovni rad pobedila je Aleksandra Stojičić V/5, OŠ „Trajko Stamenković“ iz Leskovca.

Takmičenje je pratio prigodan uskršnji program koji su spremila deca predškolske grupe O.Š.  „Vasa Pelagić“ sa vaspitačicom Slađanom Stanojević za decu iz vrtića i pripremno-predškolskih grupa.

Za decu školskog uzrasta uskršnji program su priredili učenici OŠ „Vožd Karađorđe“ iz  Leskovca sa veroučiteljem Milanom Živkovićem.

Najboljim radovima dodeljene su nagrade i diplome.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare