Izložba suvenira i turističkih publikacija od 8. do 10. novembra

LESKOVAC

Svečano otvaranje desete, jubilarne, “Izložbe suvenira i turističkih publikacija”, koja će se održati od 8. do 10. novembra, u holu Leskovačkog kulturnog centra, zakazano je za četvrtak, 9. novembra, u 12 časova. Medjutim, za sve zainteresovane posetioce, izložba će biti otvorena od srede, 8. novembra.

“Izložbu suvenira i turističkih publikacija” otvoriće gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, a ceremoniju svečanog otvaranje pratiće “Akustik bend”, re;eno je na danasnjoj press konferenciji u Turističkoj organizaciji Leskovac (TOL).

Portparolka TOL-a Tina Stojanović  izjavila je da su u potpunosti zadovoljni odazivu izlagača i da će na predstojećoj Izložbi, turističku ponudu svojih opština i regiona predstaviti oko 40 izlagača turističkih organizacija iz svih krajeva Republike Srbije.

Turistička organizacija Leskovac ugostiće i predstavnike iz Republike Srpske, Makedonije i Bugarske.

“Pored promotivnog, ova izložba ima i takmičarski deo. Svim učesnicima Izložbe, biće uručene zahvalnice, a onima sa najboljim suvenirima i najinteresantnijim turističkim publikacijama, biće uručene i nagrade. U takmičarskom delu, učestvovaće samo one publikacije koje su štampane u prethodne dve godine”, rekla je Stojanović.

Kategorije za dodelu nagrada su: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 strana i višelisna turistička publikacija sa više od 50 strana.

U kategoriji video publikacije, biće nagradjena i najbolja turistička reportaža, kao i turistički promotivni film.

Takodje, nagradjeni će biti i najbolji suvenir, upotrebni predmet, najoriginalniji eksponat, kolekcija fotografija, pojedinačne fotografije, turistička mapa i turistički plakat.

Prema njenim rečima ,  zahvaljujući gradu Leskovcu i Narodnom pozorištu, u programskom delu Izložbe, TOL će otvoriti još jedan objekat Turističko – informativnog centra, na šetalištu izmedju Modne i Robne kuće, gde će svi potencijalni turisti, ali i gradjani, moći da se informišu o kompletnoj turističkoj ponudi.

Tokom trodnevnog trajanja ove manifestacije, kako kaže Stojanović, biće organizovana i stručna predavanja iz oblasti turizma.

U saradnji sa Narodnim muzejom, održaće se predavanje na temu “Turizam iz perspektive lokalnog vodiča”, na kojem će kustos Narodnog muzeja i licencirani turistički vodič, Nebojša Dimitrijević, svojim kolegama preneti iskustva koja je stekao tokom vodjenja domaćih i stranih turista, kao i o lokalitetima koji su privukli najveću pažnju.

“Očekujemo da će ovogodišnja Izložba izazvati veliko interesovanje kod naših sugradjana, jer im se pruža jedinstvena prilika da se, na jednom mestu, kroz publikacije i autentične suvenire, upoznaju sa celokupnom turističkom ponudom naše Republike”, izjavila je Stojanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare