IZLOŽBA SLIKA „HORIZONT“ JOVICE ILIĆA

LESKOVAC

Izložba pejzaža pod nazivom ”Horizont” diplomiranog master slikara Jovice Ilića otvorena je ve;eras u Leskovačkom kulturnom centru. Na otvaranju su učestvovali stvaraoci iz oblasti poezije i muzike sa svojim stvaralačkim delima. Izložba je tematski fokusirana samo na pejžaz u kom je Jovica istraživao ono što je esencijalno i metafizičko u njemu.
Otvarajući izložbu Slađana Mladenović je pročitala kritiku prof. dr Katarine Đorđević, gde se, između ostalog, kaže da Jovica Ilić svoj likovni izraz formira kroz proživljavanje zavićajnih zaveštanja. Materija zemlje kao povod za istraživanje slikarske materije i sopstvenog poniranja u praiskonsko osićanje zadivljenosti pred snagom prirode je okosnica ciklusa slika pejzaža. Geometrijski definisane linearne površine sugerišu prostor bez potrebe za inkluzijom vazdušne perspektive.
Sam autor Jovica Ilić za svoje slikarstvo kaže da predstavlja svojevrsnu komunikaciju sa prirodom kroz divljenje njenom tvorcu. Istražujući u prirodi ono što je u njoj metafizičko slike sam bazirao na ono što je esencijalno u prirodi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare