DS O BADINCU

LESKOVAC

 

Očigledno je da je samo DS dužna da nonstop podseća na nesposobnost svih direktora koje je postavila SNS. Međutim, u odgovoru direktorke „Vodovoda“, Kosare Ilić, datom jednom elektronskom mediju, krije se i bahatost koja liči samo i jedino na rukovodioce koje postavlja SNS, saopštio je danas leskovački odbor DS.

“Dotična osoba pozvala je oštećene Badinčane „da se jave“, kao da rešavanje problema nije problem firme koju ona vodi i kao da oštećeni treba da se javljaju onome ko je štetu načinio,  i izjavila  da „žele da reše probleme Badinčana, a njih politika ne može da reši“. Sve bi to bilo lepo kada ne bismo pamtili kako je Kosara Ilić postala direktorka „Vodovoda“. Da podsetimo, osoba koju spominjemo postala je poznata kao „branilac“ Gorana Cvetanovića, i to  kao „nestranačka osoba“, po njenim rečima,  sa govornice SNS-a, u trenutku kada je DS otkrila aferu sa troškovima službenih putovanja gradonačelnika i njegove kamarile, u iznosu od više od 100 hiljada evra. Njena „odbrana“ Gorana Cvetanovića zasnivala se na napadu na DS zbog otkrivanja istine, i obelodanjivanja   tačnih iznosa potrošenih na jalova turistička putovanja gradonačelnika i njegove klike. Naravno, ubrzo je avanzovala u direktorku JKP „Vodovod“. Ništa drugačije od ostalih mehanizama kojima SNS nagrađuje svoje poslušnike; tačnije, baš onako kako izgleda napredovanje i svih ostalih SNS nazovi stručnjaka.

Međutim, u pokušaju da se odbrani od optužbi za javašluk i pokušaj prevare koje je učinilo njeno preduzeće prema meštanima Badinca, Kosara Ilić svu odgovornost svaljuje na Direkciju za urbanizam, optužujući i njih za javašluk i saučesništvo, neoprezno skrećući pažnju i na odgovornost Gorana Cvetanovića koji je sve ovo morao da zna, a ništa nije učinio da se spreče ovakve zloupotrebe službenih položaja. Da li je ostavljanje celog jednog sela bez vode naredba gradonačelnika ili lenjost i nestručnost njegovih saradnika i saradnica – očekujemo da jasno i glasno čujemo od predstavnika lokalnih vlasti.

DS traži da najzad neko odgovara zato što je uzeo novac od građana Badinca i nije ispunio obavezu prema njima; da odgovara zato što su meštani jednog sela očigledno diskriminisani u odnosu na ostale građane; da odgovara zato što celo jedno naselje nema vodu u 21. veku.

Da li će to biti direktorka „Vodovoda“, direktor „Direkcije“ ili gradonačelnik, ostavljamo da nadležni organi utvrde.

A što se tiče političke odgovornosti, građani Leskovca znaju ko je kriv, i to će pokazati već na sledećim izborima“, navodi se u saopštenju DS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare