Izložba slika Biljane Jovanović Krstić

LESKOVAC

U Galeriji Leskovačkog kulturnog centra otvorena je izložba slika Biljane Jovanović Krstić, umetnice iz Niša. Postavka obuhvata dela iz ciklusa „Trag u beskraju“. Autorka je diplomirala slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi profesora Đura Radonjića, a magistrirala je metodiku likovne kulture na Učiteljskom fakultetu u Užicu. Priredila je šest samostalnih izložbi u Novom Sadu, Kruševcu, Knjaževcu, Nišu i Vranju. Izlagala je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i učestvovala na likovnim kolonijama. Vesna Marinković Stanković, diplomirani slikar, o stvaralaštvu Biljane Jovanović Krstić kaže da se radi o slikaru života, juga, topline, slikar žara.

„Uvek sam se divila njenoj energiji i njenom stvaralaštvu, koje mi je jako blisko i koje snažno osećam i doživljavam. Ona poseduje ono što imaju veliki, a to je sposobnost, da vas oplemeni i promeni. Gledajući njene slike, vi dotičete večnost.“

Sama autorka kaže da je njena umetnost na neki način revolt na sve stege i nepogode kojima smo okruženi, ali ne i beg od stvarnosti.

„Ovo je izrastanje iz te stvarnosti, vera u večnost, u večno dobro, vera u beskraj.“ (kraj) IS/ LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare