IZLOŽBA RADOVA UČENIKA ŠKOLE ZA TEKSTIL I DIZAJN

LESKOVAC

 

Tradicionalnom izložbom radova učenika Škole za tekstil i dizajn u Leskovačkom kulturnom centru obeležena je 21. godina postojanja umeteničkih smerova ove škole. Mare Karanfilović, direktorka škole, zahvaljujući se lokalnoj samoupravi na razumevanju, rekla je i da najveću zahvalnost upućuje profesorima i učenicima jer svake godine prezentuju gradu i javnosti ono što je u školi rađeno tokom godine.

„Ono po čemu se naša škola razlikuje od ostalih škola jeste što kreativne misli, ideje i osećanja pretačemo u nešto što se zove stvaralaštvo, nešto što je vidljivo, opipljivo i funkcionalno. Škola za tekstil i dizajn ima dva područja rada. Na području rada umetnosti ove godine obeležavamo 21 godinu i školujemo kadar na tri obrazovna profila, a preko 90 % naših učenika nastavlja dalje školovanje što na likovnim akademijama, primanjenim akademijama umetnosti, kao i drugim fakultetima u zemlji i inostranstvu. Na području rada tekstilstvo imamo četvorogodišnje zanimanje modelar odeće gde učenici takođe beleže odlične rezultate nastavkom školovanja. Pored toga, učenici se osposobljavaju i na trogodišnjim i četvorogodišnjim zanimanjima i za nastavak svoje karijere u nekoj tekstilnoj fabrici.“

Izložbu je otvorila Suzana Stanković Ilić, načelica Uprave za društvene delatnosti, koja je rekla da je ova škola jedna od najstarijih i najuspešnijih na ovim prostorima. O svemu tome svedoče ovi radovi i rezultati koje učenici postižu i koji su najvažniji resurs koji škola poseduje. Oni svojim radovima svake godine pomeraju granice i postavljaju nove standarde i na taj način afirmišu i sebe i školu na najpozitivniji način.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare