Izložba „Priča o usamljenosti“ 

VRANJE

U maloj sali Galerije Narodnog muzeja Vranje, u petak, 23. septembra biće otvorena izložba slika „Priča o usamljenosti“, Predraga Đorđevića, umetnika iz Beograda. 

„Ni izbor materijala na kojem ovaj slikar radi nije ni najmanje slučajan: drvo, taj plemić među prirodnim materijalima nastavlja svoj život kao glavni junak kroz slike i predmete lepote stremeći večnosti. Upravo implementirajući tradicionalne motive i igrajući se bojama i šarama, Predrag na najlepši mogući način odaje omaž svojim precima i nacionalnom nasleđu, tako često zapostavljenim u modernoj umetnosti, i tako pravi most od prošlosti preko budućnosti ka večnosti“, napisala je povodom izložbe Ana Sarić Bulat. 

Autor izložbe rođen je 1952. godine u Beogradu. Studirao je umetnost na Londonskom univerzitetu nakon čega 1974. godine odlazi u Njujork.  

Imao je više samostalnih izložbi, a najznačajnije su održane u Njujorku, Filadelfiji, Vašingtonu, Sinsinatiju, Los Anđelesu i Majamiju. 

Izložba je odabrana na izlagačkom konkursu Galerije Narodnog muzeja . Finansijski je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja u okviru projekta „Godišnji program GNM Vranje za 2022. godinu“. Otvaranje je zakazano za 19 sati. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare