Izložba „Nemoguće bekstvo“ prikazana u Bugarskoj

VLASOTINCE
Kulturni centar Vlasotince je, u saradnji sa Hudožestvenom galerijim „Kiril Petrov“ iz Montane u Bugarskoj 11. maja organizovao izložbu slika mladog vlasotinačkog akademskog slikara Jovana Spasića.

Ljubitelji slikarskog platna i kičica imali su priliku da vide izložbu pod nazivom „Nemoguće bekstvo“, reč je o 26 slika, uglavnom portreta, uključujući i deformaciju forme. Inače, ovom izložbom nastavljena je dugogdišnja saradnja kulturnih ustanova iz Montane i Kulturnog centra Vlasotince.

  • Unazad nekoliko godina naš Kulturni centar ima veoma dobru saradnju sa ustanovama kulture iz ovog bugarskog grada. Do sada smo razmenom kulturnih sadržaja učestvovali na raznim manifestacijama, tako da je njihova publika mogla da uživa u nastupima naših folklornih ansambala i mnogim izložbama, a Vlasotinčani su mogli da vide njihove nastupe tokom tradicionalne manifestacije,, Leto u Vlasotincu”. Do sada su nam se predstavili njihov folklorni ansambl i dečja pevačka grupa, a organizovali smo i izložbu umetnika Nikole Penkova – rekao nam je Bratislav Valčić, zamenik direktora Kulturnog centra.

  • Po njegovim rečima dogovorena je saradnja i za naredni period, pre svega učešće na predstojećoj manifestaciji,, Leto u Vlasotincu”.
  • Veoma je interesantno i za nas je poseban doživljaj bio nastup dečje pevačke grupe „Pastreneti junior“, pre otvaranja same izložbe. Naime, oni su nam dobrodošlicu poželeli izvođenjem narodne srpske pesme „Šta to radiš Maro“. Što se tiče dalje saradnje, nadam se da će Vlasotinčani tokom ovog leta biti u prilici da uživaju u nastupu njihovog folkornog ansambla, kao i u bar jednoj izložbi slika – kaže Valčić.

  • Otvaranju izložbe pored direktora Kulturnog centra Vlasotinca Branislava Katića, zamenika direktora Kulturnog centra Bratislava Valčića prisustvovali su i Venina Vecina, Regionalni guverner Distrikta Montana, Aleksandar Gerasimov, direktor humanitarnih delatnosti, Neli Vasilijeva, odsek za kulturu opštine Montana i dr Vanja Ivanova, direktor Regionalnog instorijskog muzeja.
Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare