Izložba Martine Mitić u NKC-u

NIŠ

Na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u Galeriji Niškog kulturnog centra otvorena je izložba slika Martine Mitić, mlade umetnice oštećenog sluha.

 

nis-izlozba-4

Fondacija PONS  u saradnji sa Niškim Kulturnim Centrom organizovala je ovu , inače prvu samostalnu izložbu dvadeset trogodišnje umetnice, članice upravnog odbora Fondacije.
nis-izlozba-3
Izložbu su otvorili Martinin mentor, profesor Bratislav Bašić i gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

Martina Mitić je rođena 1993. godine u Nišu. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu, odsek slikarstvo u klasi prof. Branislava Bašića, 2016. godine. Sada pohađa master studije.Svoje radove izlagala je na tri grupne izložbe u Beogradu, Kraljevu i Nišu. Trenutno je na master studijima na istom fakultetu. Uprkos tome što od svoje druge godine ima teško oštećenje sluha, završila je redovnu školu, učila dva strana jezika i uspela da savlada sve sa velikim uspehom. Njena ljubav prema umetnosti je nemerljiva, a ona je tako i iskazuje – neograničeno

Njena mama kaže da je učila da govori slikajući. Razvijala je svoju ljubav prema slikarstvu svakim danom, sve više. Tako je njen verbalni govor napredovao. Muziku nije slušala, ona je oslikavala. Boje su bile njena igračka. Posle svakog igranja, iza sebe je ostavljala pregršt crteža i slika. Uvek uporna, vredna … mnogo truda, rada stoji iza nje… mnogo ljudi i podrške.
nis-izlozba-2
„ Budite ponosni na sebe, jer ste deo mog uspeha“, rekla je danas na otvaranju njene prve samostalne izložbe.

Izložba će biti otvorena do 20. decembra.

nis-izlozba-1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare