Izložba likovnog udruženja LUNA

dav

NIŠ

   U Galeriji Niskog kulturnom centru je otvorena   51. junske izložbe likovnog udruženja LUNA. Pedeset prvu izložbu Likovnog udruženja  „Luna“ u Nišu obeležava trideset šest učesnika različitih uzrasta, vokacija, načina izražavanja i individualnih rukopisa. Svako od njih kao autodidakt u slikarstvu gradi sopstvenu viziju umetnosti i na svoj način dočarava realnost i njene tajne.

                  “Setimo se Disove pesme „Tamnica“ i kako nas monotono, a u isti mah živahno podseti „I ja plakah tada“. Poručuje nam da smo došli na svet sa emocijom i da, ma koliko život težak bio, treba je pratiti. Treba zagristi suštinu istinske strasti, dozvoliti joj da nas vodi”, kaze Marko Miladinović, diplomirai  grafičar.     

                                                                                                                                    

                  “Iako bez putokaza kuda ići, bez znanja da će se naš oblik menjati, spoznaćemo tišinu i u njoj uživati. Spoznaćemo i lepotu koja je prekida i u tom trenu uživaćemo još više. Doći će oluja i možda naš užitak uzeti za sebe.  Dok jurimo nepoznato, zasićujemo se trenutnim iskustvom, uvek bivamo odvučeni da iznova stvaramo. Teško je razmatrati iznete stavove autora kojima jedino što se ne može osporiti jeste njihovo pravo na sopstveno mišljenje”, dodaje Miladinovic.                  Raznovrsnost tema,  materijala i likovnih izraza, od pejzaža, mrtve prirode, figuracije i portreta do apstraktnih formi, ostavlja prostor za svakog pojedinca posmatrača. Nakon značajnog prošlogodišnjeg  jubileja ovom izložbom Udruženje nastavlja nit tradicionalnog okupljanja dajući značajan doprinos unapređenju likovnog stvaralaštva grada, kaze Marko Miladinović, diplomirai  grafičar.                                                                                                                                         

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare