Izložba “Lepota nikad ne misli apstraktno”

LESKOVAC

U Narodnom muzeju u Leskovcu otvorena je likovna izložba „Lepota nikada ne misli apstraktno“ autora Zorana Kostića. Izložba prikazuje ženske portrete kojima autor, izborom modela, tehnike, kolorita, načinom na koji tretira glavni motiv, pokazuje da žena jeste otelotvorenje lepote, naročito u intimnim momentima, pozirajući potpuno iskreno i otvoreno.

Izložbu je otvorila Jasmina Zlatković, master istorije umetnosti, koja je izrazila svoje zadovoljstvo što može da otvori izložbu koja veliča žensku lepotu.

„Ovi portreti su idealan dokaz da lepota nikada nije apstraktna. Portreti ovih lepih žena zabeleženi su rukom veštog slikara i stoje kao veza dva paralelna univerzuma, jednog realističnog prostora i slikareve mašte koja ovde ima zadatak da ispuni onaj drevni kredo da slika uvek mora da bude lepa. Izborom modela, tehnike, kolorita i načina na koji tretira glavni motiv slikar u tome uspeva. On se ne oslanja na puku imitaciju, već bogatim koloritom dočarava atmosferu kao lične impresije koje su izazvane verbalnoom i neverbalnom komunikacijom samog umetnika.“

Zoran Kostić, magistar slikarstva, rođen je u Leskovcu 1963. godine. Redovni je profesor na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, gde predaje crtanje i slikanje. Član je Asocijacije primenjenih umetnika Srbije i dobitnik nekoliko prestižnih nagrada iz oblasti slikarstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare