Izložba “Delimo kulturno nasleđe “ u EU Info kutku

NIŠ

 

Nišlija Nikola Dopuđ dobitnik je prve nagrade na konkursu selfi fotografija “Delimo kulturno nasleđe’’koji je EU info centar raspisao maja ove godine. Najbolje fotografije sa ovog konkursa izložene su u prostorijama EU Info kutka Niš.

Na izložbi selfi fotografija “Delimo kulturno nasleđe’’  koja je otvorena u EU info kuku u Nišu  je predstavljeno 20 radova na kojima su se autori fotografisali sa primerima kulturne baštine u Srbiji, regionu ali i u celoj Evropi.

“Ideja je bila da kroz selfi-maniju podstaknemo mlade da preispitaju svoje stavove o kulturnom nasleđu, a kao što možete videti, fotografije su nastajale na različtim lokacijama – u Srbiji, Rumuniji, Italiji, Hrvatskoj, Norveškoj’’, kazala je na otvaranju izložbe Marija Stevuljević iz EU info centra.Ona je kazala da je na konkurs pristiglo preko 300 fotografija a da su prikazana sva četiri aspekta kulturnog nasleđa – materijalno, nematerijalno, prirodno i digitalno nasleđe.

Prvoplasirani na foto-konkursu “Delimo kulturno nasleđe’’ je Nišlija Nikola Dopuđ koji je inspiraciju za selfi ,,Morske orgulje’’ našao u Zadru na mestu koje je Alfred Hičkok ocenio kao drugo najlepše mesto na svetu za posmatranje zalaska Sunca.

“Drago mi je što je ova izložba došla u Niš i što će naši sugrađani, moji drugovi, prijatelji, porodica moći da je posete ovde, u svom gradu’’, rekao je Dopuđ.

Nikola Dopuđ je student  četvrte godine Elektronskog fakulteta u Nišu, smer programiranje  i godinama, kako kaže još iz srednje škole,  se iz hobija bavi umetničkom fotografijom i  i vuše puta je izlagao na grupnim izložbama. I do sada je nagrađivan za radove “ svog trećeg oka – fotografskog aparata”. Nagradu u iznosu od 300 evra iskoristio je za putovanje a samim tim i za nastanak još mnogo umetničkih fotografija.

Postavka je deo obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa i biće postavljena do 9. novembra u EU info kutku Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare