Izložba dečjih radova u Lebanu i Bojniku

LEBANE-BOJNIK

Izložba dečijih radova otvorena je u četvrtak 13.oktobra 2016.godine,  u holu Doma kulture u Lebanu gde će moći da se pogleda sve do  20.oktobra.

 

Likovne radove su pripremili učenici Osnovnih škola Radovan Kovačević Maksim, Vuk Karadžić iz Lebana i Radoje Domanović iz Bošnjaca 2. oktobra,  kada je održana edukativno- ekološka radionica na Radan planini.

Istaovakva  radionica je održana za učenike osnovnih škola iz Bojnika 25.septembra.

Kroz šetnju edukativnim stazama  Radan planine vodio ih je Planinarsko-biciklistički klub “Zmaj sa Radana”, nastavnici biologije i geografije su predstavlili biljni i životinjski svet koji je se nalazi na Radan planini, govorili o klimi i o značaju čiste, nezagađene sredine.

Nakon završene šetnje učenici su,  uz pratnju nastavnika likovne kulture,  radili likovone radove na temi očuvanja životne sredine.

U Bojniku je održana izložba dečijih radova učenika Osnovnih škola iz Bojnika u četvrtak 6.oktobra.

Izložbu su posetili predsednik opštine Bojnik Nenad Nenadović, predsednik Skupštine opštine Bojnik Dejan Stojanović, direktori Osnovnih škola u Bojniku, nastavnici i učenici škola.

lebane-budilnik-4 lebane-budilnik-3 lebane-budilnik-2

Uduženje građana ” Budilnik juga”  iz Lebana realizuje projekat „Edukativno- ekološkim stazama Radan planine“ u partnerstvu sa UG Građanski Savet opštine Bojnik.

Učesnici ovog projekta su pet osnovnih škola koja se nalaze u Lebanu i Bojniku.

lebane-budilnik-5

Opšti cilj projekta je razvoj ekološke kulture i podizanje ekološke svesti mladih kako bi se osposobili da deluju u duhu očuvanja prirodnih zakonitosti i zdrave životne sredine.

lebane-budilnik lebane-budilnik-6 lebane-budilnik-1

Projekat „Edukativno-ekološkim stazama Radan planine“ finansira Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Period realizacije projekta je dva meseca, od septembra do novembra 2016.godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare