Izložba Darje Djomkine koncert Miloša Janjića i Valerija Stepanova

LESKOVAC

U okviru Međunarodnog festivala „Strings“ u Leskovačkom kulturnom centru otvorena je izložba grafika Darje Djomkine, umetnice rođene u Rusiji, koja je doktorirala istoriju umetnosti. Njena dela su ispunjena svtelim muzičkim i poetskim slikama, koje su u isto vreme veoma mistične. Slike su kombinacija simboličkog i figurativnog, ispunjene energijom mladosti, lepote i ženske fascinacije. Može osetiti i njena nežna ironija i naklonost prema likovima.

Izložbu je otvorio Slaviša Stevanović, urednik muzičkog programa LKC-a, koji je za radove Darje Djomkine rekao da odišu krajnnjim optimizmom.

„U ovom trenutku, kda živimo u ovakvom vremenu kakvom živimo, taj optimizam koji njom vlada za mene je bio fascinantan. Zato smo i poželeli da uradimo izložbu njenih grafika, a ona je sve ovo specijalno uradila za „Strings“.“

Ovim nisu bila dešavanja na „Stringsu“, nego je veče upotpunjeno nastupom gitariste Miloša Janjića u Velikom holu LKC-a, a u Svečanoj sali Grada Leskovca džez koncert održao je još jedan gost iz Rusije, Valerij Stepanov na klaviru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare