Izložba crteža učenica Osnovne škole “Svetozar Markovic”

LESKOVAC

U Leskovačkom kulturnom centru je održana izložba crteža učenika Osnovne škole „Svetozar Marković“, a povod je bio dan škole. Autori su učenice šestog i sedmog razreda, Maša Burazor, Anelija Bektašević i Petra Stojanović. Bojan Konstantinović, nastavnik, je rekao da škola „Svetozar Marković“ i ovom prilikom pokazuje da poštuje i podržava pravo vrednosti, kao što je to mnogo puta u prošlosti činila.

„Ovo je još jedna izložba u nizu koja polazuje kako treba prepoznati i podržati talente. Večeras imamo prilku da vidimo izložbu radova naše tri učenice i svaka od njih se prezentuje sa različitim pristupom i senzibilitetom likovnog stvaralaštva. To stvaralaštvo je potpuno čisto, dečije i usmereno ka njihovom ličnom interesovanju. Svi ovi radovi su nastali van časova likovne kulture i ni na jednom od ovih radova neam ničijeg uticaja, a ni korekcija. Stoga je ova izložba veća, jer je ovo njihov lični talenat i ljubav prema crtežu, odnosno umetnosti. Nama ostaje da ih podržimo, ohrabrimo i povremeno usmerimo ka onom putu na kome one sigurno koračaju.“

Anelija Bektašević kaže da crta već dve godine, a inspiracija joj je bio crtani film koji je gledala. Maša Burazor voli da crta portrete, a inspiracija joj je rok-muzika i muzičari. Crtanjem se bavi već 5-6 godina. Petra Stojanović je već imala jednu izložbu u samoj školi, a inspiracija joj je priroda, jer crta životinje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare