Izložba „Akt fotografija“ Slaviše Stankovića Zeke otvorena u Leskovcu

LESKOVAC

U Velikom holu Leskovačkog kulturnog centra otvorena je izložba “Akt fotografija” Slaviše Stankovića Zeke, autora iz Niša. Stanković je član Udruženja samostalnih umetnika fotografije

Srbije i drugih asocijacija. Fotografijom se bavi od 1989. godine i učestvovao je na više od sto grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a samostalno je izlagao u gradovima Srbije i Štutgartu. Dobitnik je 40 nagrada za fotografiju.

„Stankovićeve fotografije su estetizovane sa osloncem na slikarstvo. On ne poseduje skupocenu fotografsku opremu, niti živi od fotografije. Snima jednostavnim fotoaparatima u sobici, tek sa po jednom sijalicom od sto vati. Kada to znamo nameće se zaključak da za dobru fotografiju nije neophodna skupa tehnika, već oko i svest stvaraoca“ reči su Miodraga Miće Miladinovića, majstora fotografije Foto saveza Jugoslavije.

Izložbu je otvorila direktorka LKC-a Sanja Conić primećuje da se u prostoru Leskovačkog kulturnog centra odavno nije videlo, kada je fotografija u pitanju, ženski akt na fotografijama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare