Izgradnja železničke obilaznice oko Niša kreće u martu iduće godine

NIŠ

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša  krenuće marta naredne godine, kazao je Tomislav Momirović, ministar građevinstastva, saobraća i infrastrukture tokom boravka   u Nišu i obilaska radova na izgradnji terminalne zgrade Aerodroma „Konstantin Veliki“. On je istako da će radovi na ovom projketu početi nakon što na jesen budu počeli pripremni radovi na izgradnji brze pruge od Beograda do Niša.

                                      „Radovi na izgradnji železničke obilaznice oko Niša počeće počekom sledeće godine. Na jesen ove godine krenućemo sa pripremnim radovima na brzoj prugi od Beograda do Niša, a u martu iduće godine krećemo sa obilaznicom oko Niša. To dinamika koja je određena. Ovde smo dobili milijarde evra od naših evropskih partnera. Moramo da pratimo njihove procedure koje su nekada, po našem mišljenju, malo trome”, kazao je Momirović odgovarajući na pitanje novinara kada će početi radovi na železničkoj obilaznici.

                                   Dodao je da zemlja, ukoliko želi da ostvari pravo na grantove, bespovratna sredstva koja dobija od evropskih partnera, mora da se pridržava i da prati određene procedure.     

                                   Istakao da je strateška odluka i politika naše države da glavni i najveći gradovi u Srbiji budu povezani najkvalitenijom železničkom infrastrukturom i da centar Niša bude rasterećen kargo saobraćaja.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ex faca
Ex faca
1 godina pre

Ko laže da mu umre majka