Izgradnja zaobilaznice u “Bunuševcu”

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i narodni poslanik Slaviša Bulatović razgovarali su sa načelnicom Odeljenja za investicije u Ministarstvu privrede, Anom Milić Ćelebić o izgradnji zaobilaznice u Industrijskoj zoni „Bunuševac“.
„Reč je o veoma značajnoj investiciji, strateškog značaja, kojom ćemo kada bude završena zaokružiti jedan proces. Na taj način kompanijama koje ovde posluju i koje će doći, biće omogućeno da ostvare značajne uštete, upravo izgradnjom zaobilaznice. S druge strane sačuvaćemo postojeću gradsku infrastrukturu“, rekao je gradonačelnik dr Milenković.

Dužina zaobilaznice od Bunuševca do Neradovačkog puta je 2,6 km. Radovi će biti izvedeni u dve faze i za prvu je potrebno 265 miliona dinara. Rešeni su imovinski odnosi, a postojeća projektna dokumentacija biće usklađena sa novim Zakonom o planiranju.

Po rečima načelnice Milić Ćelebić Ministarstvo privrede će finansijski podržati izgradnju zaobilaznice, ali je neophodno da određena sredstava obezbedi i lokalna samouprava. Zato je neophodno da se u budžet za narednu godinu unese i ta stavka, rekla je.

Sastanku su prisustvovali i član Gradskog veća Marjan Stanković, kao i predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Oni su potom obišli trasu buduće zaobilaznice.

Vranje zaobilaznica 1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare