Izgradnja turističko rekreativnog parka “Čukljenik”

LEBANE

Rukovodstvo opštine Lebane obišlo je radove na izgradnji turističko rekreativnog centra “Čukljenik”. U toku je prva faza infrastrukturnog opremanja.

Radovi su počeli pre oko dvadeset dana, a vrednost prve faze je 36 miliona dinara. Trenutno se izvode radovi na prvoj i drugoj stazi odmorišta sa izletištima.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdnović izrazio je veliku zahvalnost Vladi Republike Srbije, predsednici Vlade Ani Brnabić, kao i svim članovima Radne grupe.

“Početkom naredne godine počeće i druga faza kojom je planirana izrada amfiteatra na kraju staze koju smo obišli danas, kao i gradnja novog objekta na mestu starog Lovačkog doma. Druga faza je dosta obimnija i vrednosti je oko šest miliona evra. Sredstva ćemo dobiti od Vlade Republike Srbije, a upotpunićemo sredstvima iz projekta prekogranične saradnje Srbija – Severna Makedonija, gde smo sa opštinom Saraj dobili 220.000 evra. Konkurisali smo i kod UNOPS-a za sredstva od 432.000 dolara i očekujemo pozitivan odgovor.”

Ovih dana očekuje se početak radova na Caričinom gradu, koji podrazumevaju ograđivanje i uvođenje video-nadzora.

“Danas, da bismo razvili turizam naše opštine, radimo ih uporedo, a činjenice iz istorije dokazuju da su bili povezani, jer je na Čukljeniku bila predstraža za Caričin grad”, zaključio je predsednik opštine Bogdanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare