Izgrađen vodovod u severnom delu grada radi se i u Gornjem Stopanju, sela u porečkom kraju i dalje bez vode

LESKOVAC

Završeni su radovi započeti krajem septembra ove godine na izgradnji primarne vodovodne mreže u severnom delu grada. Dužina mreže je 2073 metra, a 19 miliona dinara iznosi vrednost radova koji završeni u roku. Andrea Tošić, pomoćnica gradonačelnika, naznačava da je ova važna investicija početak rešavanja jednog od najvećih problema sa kojim se građani ovog dela našeg grada suočavaju i najavila da će za nekoliko dana otpočeti radovi i na izgradnji vodovodne mreže u Gornjem Stopanju, za šta će biti izdvojeno 1,5 miliona dinara.

Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ rekao je da su radovi na polaganju primarnog cevovoda završeni i da je njima spojen cevovod iz Barja sa cevovodom iz pravca Brestovca.

„Položene su cevi prečnika 315mm, cevovod je pod pritiskom, voda je ispitana. Završili smo ogroman posao za severni deo teritorije grada Leskovca, odnosno za severni krak vodosnabdevanja. Ostaje nam da dalje ulažemo u sekundarnu vodovodnu mrežu i pripremamo sredstva za izgradnju rezervoara i cevovoda iznad Pečenjevca.“

Aleksandar Stamenković, odbornik u Skupštini grada Leskovca, u ime meštana severnog dela Leskovca ističe da su stanovnici ovog kraja nakon više decenija dobi primarnu vodovodnu mrežu i da očekuje da u narednim godinama bude izgrađena i sekundarna.

Istovremeno, iako cevi koje sprovode vodu iz “Barja” prolaze pored njihovih sela i kroz njihove njive a od brane su udaljeni tek nekoliko kilometara, većina sela u porečkome kraju nema vodu.

Niti postoje bilo kakve najave da je planirano da se i njima izgradi vodovod iz budžeta grada u čijem punjenu učestvuju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare