Izdvajaju tri miliona za pomoć u namirnicama najugroženijima

VLASOTINCE

Na sednicama Štaba za vanredne situacije i Opštinskog veća doneta je odluka da se iz budžeta opštine Vlasotince izdvoji tri miliona dinara za nabavku osnovnih životnih namirnica za najugroženije građane.

“Procedura, nabavka, pakovanje i početak raspodele biće za 10-ak dana. Pretpostavka je da će biti oko 2000 paketa. Spiskovi će se praviti u saradnji sa Centrom za socijalni rad. Molim građane za strpljenje i da poštuju prepooruke i ostanku kod kuće “, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Zoran Todoroivć.

Iz opštinskog budžeta izdvojena su sredstva za nabavku prskalice za traktor koji je u vlasništvu „Vodovoda“ čime će se obavljati dezinfekcija javnih površina. Crevo dugo 50 m omogućiće detaljnu dezinfekciju prostora kojima je teže prići. Opština je ranije nabavila ručne pumpe sa atomizerima za dezinfekciju unutrašnjosti objekata.

-Dezinfekcija se obavlja natrijum-hopohloritom i prepeoruka stručnih ljudi je da se ona vrši na svaka tri do četiri dana što mi i primenjujemo – kaže zamenik komandanta štaba Ivan Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare