Izabran savetnik za zaštitu prava pacijenata

NIŠ

 

Miljan Petrović, diplomirani pravnik, pomoćnik sekretara Sekretarijata za zdravstvenu zaštitu u Nišu, od danas obavlja i poslove savetnika za zaštitu prava pacijenata.Ovo je odlučeno na sednici Gradskog veća.

“Imali smo problem da li da se upravljamo po Zakonu o pravima pacijenata ili Statutu Grada. Po Zakonu, trebalo je da se formira novi sekretarijat, da se mnoge stvari promene. Zato smo se odlučili za ono praktičnije i odredili savetnika prema Statutu”, rekao je gradski većnik zadužen  zdravstvo Saša Živić.

Gradski većnik je objasnio da su svi rokovi za izbor već prošli. Gradsko veće pre otprilike osam meseci pokrenulo postupak imenovanja zaštitnika prava pacijenata, ali se malo se kasnilo sa imenovanjem lica zbog toga što je Zakonom o pravima pacijenata definisano da to bude funkcioner, a to bi grad prilično koštalo.

 Saša Živić rekao je da se razmatra mogućnost da se gradjanima omogući da se zaštitniku prava pacijenata obrate i preko kol centra, svakoga dana od 7 do 20 časova.

Savetnik za zaštitu prava pacijenata pokrivaće ne samo primarnu zdravstvenu zaštitu nego i sekundarnu i tercijarnu. Za prijave će biti zadužen Gradski uslužni centar grada Niša. Kancelarije se nalaze u Tržnom centru Kalča a građani koji su nezadovoljni uslugama zdravstvene zaštite moći će da se obrate Petroviću u prostorijama Sekretarija za zdravstvo, u ovom tržnom centrz na prvom spratu, lamela D.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare