Iz tekućih rezervi izdvajaju 750.000 dinara za karte za film “Bilo jednom u Srbiji” koje će besplatno da dele

LESKOVAC

Na 48. sednici članovi Gradskog veća Grada Leskovca odobrili su, između ostalog, da se iz sredstava tekućih rezervi grada Leskovca izdvoji suma od 750.000 dinara za kupovinu karata za prikazivanje premijere filma „Bilo jednom u Srbiji“. U obrazloženju zahteva direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić je rekao da će premijera filma biti održana 6. marta u hali „Partizan“ i da je namera da što više Leskovčana pogleda film o svom gradu.

„U tu svrhu biće otkupljeno 2500 karata, a kampanja filma biće dodatno iskorišćena za promociju Leskovca u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Suboticu. Biće projektovan tzv. „leskovački kutak“ u dvoranama gde će se film prikazivati. Pored manjeg dela izložbe, biće promovisani i vodeći leskovački brendovi, tako da će gledaoci osetiti deo „leskovačke atmosfere“ i pre nego što uđu u bioskopsku dvoranu.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović je, diskutujući na ovu temu, podsetio da je Leskovac u periodu između dva svetska rata doživeo procvat.

„Posle Beograda smo važili za jedan privredni, turistički, ekonomski, zanatski i bankarski centar regiona koji se razvijao neverovatnom brzinom. Imao je 16 banaka, a Centralna banka Srbije je pozajmljivala novac od leskovačkih preduzetnika. Znate sami da su sve filmske premijere kretale iz Beograda, ali mislim da je usled logičnog sleda stvari da film „Bilo jednom u Srbiji“ doživi premijeru u Leskovcu i to 6. marta u 20 časova. Zbog značaja ovog filma želimo da našim sugrađanima omogućimo da besplatno pogledaju ovaj film.“

Cvetanović je dodao i da će publika moći film da pogleda od 6.-10. marta, a kasnije će se film biti prikazivan u bioskopu u Leskovačkom kulturnom centru.

„Besplatne karte će zainteresovani moći da preuzmu na blagani LKC-a, Turističkoj organizaciji Leskovac, ispred spomenika Tomi Zdravkoviću i verovatno na još nekim mestima u gradu.“

Iz budžetskih rezervi grada odbornici su usmerili i 200.000 dinara za organizaciju Krosa RTS-a – Kamp „Leskovac 2022“, a 1,2 milion za organizaciju finalnog turnira Kupa Srbije za rukometaše koje će se odigrati u Leskovcu.

Obrazovana je i konkursna komisija za sprovođenje javnog konkursa za popunjavanje položaja načelnika Gradske uprave grada Leskovca koju će činiti članovi Gradskog veća Stefan Kitanović, Jelena Stanković i šef Službe za upravljanje kadrovima Bratislav Nešić.

ZA PAKETE PENZIONERIMA 28. 770.000 DINARA

Većnici su precizirali iznos potreban za nabavku paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu koji će biti podeljeni korisnicima penzije čiji iznos ne prelazi 30.000 dinara i korisnicima prava na novčanu socijalnu pomoćm prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica. Suma namenjena u ovu svrhu iznosi 28.770.000 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare