Iz kovid bolnice u leskovcu otpuštaju 15 pacijenata, iz Niša se vratilo 37

LESKOVAC

Na konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović izneo je podatak da će u toku današnjeg dana iz kovid-bolnice u Leskovcu biti otpušteno 15 pacijenata.

„Tamo su hospitalizovana su 123 pacijenta, svi su u dobrom stanju, nijedan pacijent nije na respiratoru. Juče je bilo dva otpusta iz bolnice, a stigao je i negativni nalaz za 15 pacijenata koji će danas biti otpušteni sa bolničkog lečenja. Epidemiološka situacija u našoj zemlja je takva da imamo veći broj pacijenata koji su otpušteni sa bolničkog lečenja, nego onih koji dolaze u bolnice.“

Cvetanović je to ocenio rekavši da ovakvi ohrabrujući podaci rezultiraju manje rigoroznim merama kojima će se najstarijim sugrađanima omogućiti da izađu u tridesetominutnu šetnju u periodu od 18 do 1 čas posle ponoći, najviše 600 metara od mesta stanovanja tri puta nedeljno utorkom, petkom i nedeljom.

Slaviša Božić, direktor Doma zdravlja Leskovac, je izneo podatak da je na kućno lečenje vraćeno 37 pacijenata sa teritorije grada Leskovca. Radi se o pacijentima koji su se lečili u hali „Čair“ i Niškoj banji i oni se sada nalaze u obaveznoj izolaciji u trajanju od 14 dana.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zokif
Zokif
4 godine pre

Valjda će se samo Bog smilovati se za Jug.S verom u Boga živela Srbija

LE
LE
4 godine pre

stariji ljudi setaju preko noci a u zoru pazare a mladi spavaju.lepo