Iz Jablaničkog okruga 617 penzionera ide besplatno u banju

LESKOVAC-VLASOTINCE-LEBANE-BOJNIK-MEDVEĐA-CRNA TRAVA

Od preko dve hiljade prijavljenih kandidata, svoje pravo na dotirano banjsko i drugo lečenje iz Jablaničkog upravnog okruga ove godine ostvariće 617 penzionera, najviše iz kategorije „starosnih penzionera.“ 

Njih 270 će tokom 2022. godine otići na banjsko lečenje u Sijarinsku Banju.

Po broju slede Niška i Prolom Banja.

Na ovom spisku su i Vranjska Banja, Lukovska i Bujanovačka Banja, kao i Soko Banja i Ribarska Banja.

Od ukupnog broja prijavljenih penzionera najviše njih biće iz Leskovca, 413 .

Sledi 84 Vlasotinčana, 62 iz Lebana, 29 iz Bojnika, 23 iz Medveđe, i svega 6 penzionera ostvarilo je svoje pravo na dotirano banjsko lečenje  sa područja opštine Crna Trava.

U leskovačkom Udruženju penzionera smatraju da bi se sa povećanim izdvajanjem sredstava iz budžeta Fonda PIO mogla postići željena cifra od oko hiljadu penzionera kojima je banjsko lečenje godišnje neophodno. 

     Penzioneri koji su želeli da ostvare svoje pravo bili su u obavezi da komisiji za prijem dokumenata dostave ličnu dokumentaciju iz koje se vidi visina njihove penzije, vreme njenog korišćenja  i istorija njihove bolesti.

     Pedesetak njih nije bilo zadovoljno prvim rangiranjem, pa su se u zakonskom roku žalili drugostepenoj komisiji, koja je na svojoj poslednjoj sednici u Nišu odlučila o konačnom broju ovogodišnjih korisnika iz Leskovca i Jablaničkog upravnog okruga.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Marina
Marina
1 godina pre

Sve je prevara, moja mama desetak godina unazad podnosi za banj, nikada nije dobila a neki idu svake godine. Inače prima 12000 rsd, dijabetes, pritisak, bolest kože tj maksilo…

Bebe
Bebe
1 godina pre
Odgovori  Marina

Nije dobra sa Bata Zdravkovićem