Iz dobre atmosfere u ekipi dolaze i dobri rezultati

LESKOVAC

Uprkos tome što su jedna od najmlađih ekipa u ligi, uprkos tome što su u nezavidnoj finansijskoj situaciji i imaju samo dva termina za treninge (termini od 22h), košarkaši Hisara iz Leskovca beleže dobre rezultate i nalaze se na solidnom 4. mestu, a dobra atmosfera u ekipi je, kako kažu, ujedno i filozofija ekipe. Veliko zalaganje i veliku borbu prepoznala je i publika pa tako Hisar ima solidnu podršku na domaćim utakmicama koje sada igra u SRC Dubočica (U prvom delu sezone hala Partizan).

Ako uzmemo u obzir da više od pola tima čine momci koji su rođeni posle 2000. godine (dvojica 2005. godište), onda slobodno možemo reći da je KK Hisar jedno od najvećih iznenađenja u ligi. Okosnicu tima kao najiskusniji igrači, iako još nemaju ni 30 godina, čine Bogdan Milenković (1994), Stefan Stanković (1995) koji takođe pomaže oko organizacije termina za treninge i utakmice i Luka Mihajlović (1997) koji je preuzeo i ulogu trenera. Klub na čijem je čelu direktor Marjan Papak za mnoge predstavlja jednu pravu sportsku priču i dobar primer kako iz jedne dobre sportske atmosfere mogu da proisteknu i dobri rezultati. Klub kome je prava prijateljska atmosfera bitnija od jurnjave za višim rangom.

,,Iskren da budem, mislim da imamo najlepšu priču od svih leskovačkih klubova. Pojedine ekipe jure samo uspeh, a neke kroz mlade igrače neku zaradu, mi smo tu ko želi da se druži i voli košarku”, kaže Bogdan Milenković, centar Hisara i najiskusniji igrač u timu.

U sledećem kolu druge muške regionalne lige KK Hisar dočekuje ekipu Sokobanje na svom terenu u SRC Dubočica, a utakmica je zakazana za nedelju sa početkom u 14 časova. Nadamo se da će Leskovčani prepoznati trud i zalaganje ovih mladih momaka na čelu sa direktorom kluba Marijanom Papkom i da će, od nedelje, imati sve veću podršku na utakmicama.

Đorđe Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare