Iz budžeta uložili 64 miliona za 19 sportskih terena, jedan je u Brzi

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je novoizgrađeni sportski teren sa zaštitnom ogradom u okviru OŠ „Bora Stanković“ u Vučju, odnosno izdvojenog odeljenja u Brzi. Ukupna vrednost radova iznosila je 4,5 miliona dinara.

“Uređenje terena i igrališta na teritoriji Leskovca započeli smo nakon preuzimanja odgovornosti putem projekta „Podrška razvoju sporta“ i nastavili kroz druge projekte, kako sredstvima lokalne samouprave, tako i uz pomoć ministarstava i fondova. Sredstva u visini od oko 64 miliona dinara uložena su u 19 terena koji su uspešno izgrađeni. Ovo je samo deo sume uložene u razvoj školskih i sportskih objekata. U uređenje sportskih hala, terena i igrališta, sala u pojedinim školama, avantura park uloženo je oko 200 miliona dinara, dok je za energetsku sanaciju školskih objekata izdvojeno preko 255 miliona dinara i još 53 za poboljšanje bezbednosti i higijensko sanitarnih uslova. Kada je reč o ulaganjima u škole u ovom kraju, uređeno je dvorište škola, postavljena ograda, u osnovnoj školi u Vučju je rekonstruisan plafon i krov, repariran parket u fiskulturnoj sali, a u srednjoj školi je uvedeno centralno grejanje i izvedena sanacija toaleta i porušen je neuslovni objekat nekadašnjeg Pionira iz dvorišta. Sva navedena ulaganja iznose oko 13,7 miliona dinara.”

Direktor OŠ „Bora Stanković“ u Vučju Miodrag Stojilković naznačio je važnost opvog terena zbog rekreacije tokom nastave i nakon nje i dodao da je ova škola odličan primer saradnje sa gradom i zato rezultati nisu izostali.

„Biće urađen i potporni zid, a vrednost izgradnje bi bila 1,6 miliona dinara. Planirani su radovi za prvi kvartal 2022. godine.”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare