Iz budžeta plaćali dug za struju, zarade zaposlenih, dečjem vrtiću, “Komunalcu”. . .

LESKOVAC

Krajem prošle nedelje iz budžeta grada Leskovca isplaćena je 58. rata reprograma koji je 2017. godine potpisan sa EPS-om kako bi se vratio dug nastao zbog neisplaćenih računa za struju i uličnu rasvetu. “Neizmireni računi datiraju iz perioda pre 2012. godine za vreme prethodnog rukovodstva gradom i taj dug iznosi 192 miliona dinara. Iako je ovo veliko opterećenje za gradsku kasu, isplate su redovne”, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Leskovca.

Mesečna rata koja je u petak, kao i svakog prethodnog meseca isplaćena, iznosi 3.153.230 dinara, a do kraja godine kompletan dug će biti vraćen.

Iz budžea je isplaćeno 27,8 miliona dinara i to 26,4 miliona dinara na ime zarada zaposlenih u Predškolskoj ustanovi Vukica Mitrović i milion i 400 hiljada dinara namenjenih roditeljima učenika prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Leskovca za nabavku udžbenika.

Sredstva su isplaćena na račune roditelja 242 učenika iz pet škola koje su nadležnom odeljenju Gradske uprave dostavile dokumentaciju. Isplata će biti nastavljena i narednih dana, poručuju iz kabineta.

Dan pre toga, u četvrtak je iz gradskog budžeta za servisiranje redovnih obaveza isplaćeno skoro 10,5 miliona dinara.

Od te sume, za JKP „Komunalac“ opredeljen je iznos od 8,6 miliona dinara, na ime troškova zoohigijene i održavanja zelenila, a za JKP „Grdelica“ iznos od 1,9 miliona, usmerenih ka održavanju zelenila.

Na računu budžeta u četvrtak je bilo 874 miliona dinara.

Iz kabineta gradonačelnika poručuju da se sve prispele obaveze izmiruju se redovno, bez dana kašnjenja.

gradskog budžeta na ime zarada zaposlenih u oblasti kulture, kao i za ustanovu primarne zdravstvne zaštite, Centru za stručno usavršavanje u obazovanju i Sportsko rekreativnog centra Dubočica isplaćena suma od oko 25 miliona dinara.

Nakon što je sa jučerašnjim danom za zarade zaposlenih u Gradskoj upravi, Gradskom pravobranilaštvu, Centru za socijalni rad, TOL-u i Ustanovi za odrasle i starije isplaćen iznos od 57,4 miliona dinara, grad je izmirio sve svoje do sada dospele obaveze po ovom pitanju.

Plate u javnom sektoru isplaćuju se blagovremeno, u skladu sa zakonom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare