Iz budžeta grada 22 miliona za programe udruženja OSI

  NIŠ

       Grad Niš je raspisao Konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa za ostvarivanje javnog interesa u oblasti socijalne zaštite na teritoriji Grada Niša, a koje realizuju udruženja osoba sa invaliditetom. Programi se dostavljaju u roku od 15 dana od dana objavljivanja  Konkursa. Komisija utvrđuje listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih programa, u roku koji ne može biti duži od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

    Ciljevi konkursa su jačanje kapaciteta udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom za realizovanje programa, unapređenje socijalne zaštite od interesa grada, poboljšanje i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i njihovih porodica, kao i podsticanje i razvoj usluga socijalne zaštite, poboljšanje njihovog kvaliteta i poboljšanje položaja najugroženijih grupa građana.

   Visina sredstava predviđenih za realizaciju programa obezbeđena su iz budžeta grada Niša, u iznosu od 22 miliona dinara. Maksimalni iznos sredstava po pojedinačnom programu u okviru ovog konkursa je do 1.500.000 dinara.

Odobrene programe neophodno je realizovati do kraja decembra 2021. godine.

     Pravo učešća na dodelu sredstava ili nedostajućeg dela sredstava imaju Udruženja i organizacije osoba sa invaliditetom registrovana u registru Agencije za privredne registre najmanje godinu dana do dana objavljivanja ovog konkursa, sa sedištem na teritoriji Grada Niša, koja obavljaju delatnost na teritoriji Grada Niša i koja se ne finansiraju po drugim osnovama iz budžeta Grada Niša za konkretan program kojim apliciraju.

     Jedno udruženje-organizacija može biti nosilac isključivo jednog programa u okviru Konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja u 2021. godini u oblasti socijalne zaštite i zaštite osoba sa invaliditetom na teritoriji Grada Niša.

     Programi se dostavljaju u zatvorenoj koverti – Gradskoj upravi za društvene delatnosti preko Pisarnice u ulici Nikole Pašića 24.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare